Predaj cestovných dokladov prostredníctvom internetu (sa ešte nezačne)

4.10.2004 13:00

Predaj cestovných dokladov prostredníctvom internetu (sa ešte nezačne)

ZSSK, a.s. - DOPLNENÉ - Od 5. októbra 2004 ZSSK ponúka možnosť zakúpiť si cestovné doklady na vlaky IC 402 / IC 403 Gerlach, IC 404 / IC 405, Ex 500 / Ex 501 Kriváň a Ex 511 Váh pre trať Bratislava hl. st. - Žilina - Košice a spať prostredníctvom internetu s využitím produktu Tatra Banky TatraPay.

V prvej etape je cestovné lístky možné zakúpiť najneskôr 8 dní pred odchodom vlaku a len pre jednotlivcov, nakoľko v súčasnosti nie je možné rezervovať viac miest naraz. Predpredaj sa začína vždy 60 dní pred odchodom vlaku z nástupnej stanice cestujúceho.

Prostredníctvom internetu je možné zakupovať nasledovné typy cestovných dokladov:

  • obyčajný
  • dieťa
  • žiak/študent
  • Junior Rail Plus
  • Junior Rail Plus 50% (zatiaľ len na vlaky kategórie Ex)
  • Senior
  • Občan vo veku nad 70 r. (zatiaľ len na vlaky kategórie Ex)
  • Ťažko zdravotne postihnutý – ŤZP


Po Vašom nákupe cez internet nastúpite do vlaku s vytlačeným dokladom o zaplatení cestovného cez internet, ktorý obsahuje internetový kód. V prípade, že nemáte možnosť tlačenia odpíšte si internetový kód, s ktorým sa preukážete vo vlaku sprievodcovi pri kontrole. V prípade ručne opísaného internetového kódu však beriete na seba všetky riziká prípadných komplikácií a strát. Na základe tohto internetového kódu a predloženia preukazu totožnosti Vám sprievodca vo vlaku vydá cestovný doklad.

Bez internetového kódu a preukazu totožnosti nie je možné cestovný doklad vydať a cestujúci sa bude považovať za cestujúceho bez platného cestovného lístka v zmysle platných predpisov.

V prvej etape predaja cestovných dokladov cez internet Vám odporúčame zakúpiť cestovný doklad len pre samostatne cestujúce dieťa, nakoľko nie je možné zaručiť, že dieťa a jeho prípadný spolucestujúci budú mať pridelené miesta vedľa seba. V prvej etape realizácie predaja cez internet je umožnený predaj len pre jednotlivca.

DOPLNENÉ 4.10.2004:

Avízovaný predaj cestovných lístkov sa z technických príčin nezačne v stanovenom termíne. O termíne spustenia verejne prístupnej prevádzky vás budeme informovať.

-rp-

Súvisiace odkazy