České dráhy zmodernizují interiér pendolina

14.4.2016 11:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

České dráhy plánují po více než desetiletém provozu rychlovlaků pendolino omlazovací kůru jejich interiéru. Jedny z nejoblíbenějších a nejvytíženějších vlaků Českých drah budou vybaveny novými koberci, čalouněním sedaček, dětským kinem a dalšími vylepšeními. Na dodavatele modernizace vlaků připravují výběrové řízení.

Každé z pendolin od zahájení svého provozu urazilo okolo 3 milionů kilometrů a všechny dohromady přepravily 8 milionů cestujících. Mezi uživateli železnice jsou to jedny z nejoblíbenějších souprav a představují také nejrychlejší vlaky České republiky.

Trasu mezi Prahou a Ostravou zvládnou za cca 3 hodiny průměrnou rychlostí cca 120 km/h. Dvakrát denně zajišťují také nejrychlejší a přímé spojení severní a střední Moravy se západními Čechami. Cesta z Ostravy do Mariánských Lázní trvá jen 5 h 40 minut a z Olomouce do Mariánských Lázní to je pouze 4 h 44 minut. SC Pendolino zajišťuje nejrychlejší vlakové spojení Čech a Moravy se severním a východním Slovenskem. SC Pendolino Košičan jezdí 1× denně a cesta z Prahy do Popradu-Tater mu tvá 6 h 16 minut a do Košic 7 h 22 minut.  

Další detaily najdete v přiložené tiskové zprávě
.