Výletný vlak s legendárnou Mazutkou spojí Bratislavu a Hlohovec

23.6.2023 7:00Zdroj: Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj

Výletný vlak s legendárnou Mazutkou spojí Bratislavu a Hlohovec

Milovníci železníc majú skvelú príležitosť odviesť sa vlakom s jedinou funkčnou parnou lokomotívou na kvapalné palivo na Slovensku. Mazutka bude súčasťou špeciálnej vlakovej súpravy, ktorú v sobotu 1. júla vypraví Krajská organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj na trase Bratislava – Pezinok – Trnava – Leopoldov – Hlohovec a späť.

 

Ide o prvú zážitkovú jazdu tretej sezóny Výletných vlakov, ktoré budú premávať na rôznych trasách každú prázdninovú sobotu. Mazutka je súčasťou týchto špeciálnych vlakových spojov iba v dvoch termínoch - 1. júla a 19. augusta 2023.

Ide o jedinečnú príležitosť nasadnúť na vlak ťahaný parným rušňom s mimoriadne jednoduchou, ale veľmi vydarenou konštrukciou. Tieto rušne vďaka tomu získali povesť výkonných, ale nenáročných strojov, ktoré znalci obdivujú dodnes.

Lístky  sú v predaji tu Výletné vlaky 2023 - Trnavský kraj zážitkov (krajzazitkov.sk)

Pozývame vás na zážitkovú jazdu s lístkom ŠTANDARD, ktorý zahŕňa aj divadelný zážitok na palube. Na sobotu 1.júla sú všetky lístky PREMIUM, ktorých súčasťou je celodenný program v cieľovej destinácii už beznádejne vypredané. Lístky ŠTANDARD sú voľné.

Výlety po železnici budú v júli, auguste a začiatkom septembra už tretí raz súčasťou prázdnin v Trnavskom kraji zážitkov. Cestujúci sa v nich môžu stretnúť s originálnym príbehom odkazujúcim na život a dielo Milana Rastislava Štefánika (vlaky s cieľovou stanicou Brezová pod Bradlom) alebo spoznajú históriu šľachtického rodu Erdődy (vlaky s cieľovou stanicou Hlohovec). Premávať budú z Bratislavy i z Trenčína. Počas štyroch prázdninových sobôt ožije aj Brezovská lokálka, premávajúca po 20 rokov nepoužívanej trati medzi Brezovou pod Bradlom a Jablonicou. Tam nesmie chýbať žiadny milovník železníc.