25 let bez osobní dopravy dráhy Protivec - Bochov

26.8.2021 8:00 Miroslav Sekela Zdroj: Spolek Žluticko

25 let bez osobní dopravy dráhy Protivec - Bochov

Po trati z Protivce do Bochova se už osobním vlakem nesvezete, ale my Vás svezeme! V roce 2021 to je již 25 let od zrušení osobní dopravy, oslavíte to s námi? Mezi Protivcem a Bochovem, na odbočce místní dráhy Rakovník – Bečov nad Teplou, byl ukončen provoz pravidelné osobní dopravy v roce 1996. Máte tak výjimečnou příležitost svézt se po trati, kde už 25 let jezdí zpravidla jen nákladní vlaky.

Na sobotu 28.8.2021 jsou pro vás připraveny jízdy historického motorového vozu M 131.1 (Hurvínek) po trase Štědrá – Žlutice – Chyše – Protivec – Bochov, dle následujícího jízdního řádu:

DOBROVOLNÉ JÍZDNÉ uhradíte přímo ve vlaku. Ve vlaku neplatí jízdenky, slevy ani režijní průkazy ČD nebo jiných dopravců. Cestující jse mohou těšit na pamětní jízdenku a výroční turistickou nálepku.

Doprovodný program:

Ve městě Bochov Vás zveme k návštěvě hradu Hartenštejn, který slouží jako rozhledna. Chcete-li si spíše posedět, navštivte restauraci Radniční sklípek přímo na bochovském náměstí.

V Chyších Vás zveme k návštěvě zámku a zámeckého pivovaru s restaurací, manželů Lažanských, kde Vám doporučujeme ochutnat místní pivečko. Pro zájemce o prohlídku zámku Chyše, nebo zámeckého pivovaru, máme dobrou zprávu. Cestující, kteří s námi přijedou Hurvínkem do Chyše (ve 12:05) získají na vstupné 50% slevu a ještě je provede přímo pan majitel Ing. Vladimír Lažanský nebo jeho manželka Ing. Marcela Lažanská. Takže neváhejte a pojeďte s námi 28.8.2021 motorovým vozem M 131,1 a užijte si tento doprovodný program.

Titulní fotografie: (c) Tonda Šavel

Súvisiace odkazy