Na skok na strojírenském veletrhu

4.10.2007 15:19 Milan Vojtek

Na skok na strojírenském veletrhu

Název mého příspěvku je opravdu výstižný, protože mé zastavení na MSV 2007 v Brně bylo opravdu letmé. A nebudu zastírat, že hlavním důvodem cesty bylo přání vidět, jestli se modrý parní mercedes opravdu vrátil ve zdraví z výletu do dalekého Švýcarska. A aby dlouho nezahálel, měl s plánu na středu oproti kilometrům do Švýcar lehce dietní výlet pod dráty z Prahy do Brna. A tam až na výstaviště.

Také proto jsem nabídl kolegům pomoc a vydal se pracovat na výstaviště. Tedy, vyjel jsem podstatně dříve s přáním odchytit parní vozbu na jednom z frekventovaných šotomíst u zastávky Dolní Loučky. Vzhledem k totální zácpě D 1 v úseku kolem Brna jsem ale plán musel pozměnit a jako náhradní místo přijmout mé oblíbené zákoutí kolem Globusu. Jenže mercedesu jsem se nedočkal a vrchní mercedesák Čmoudík mi posléze k mému zklamání prozradil příčinu. Ne vlastní vinou si postáli hodinu v Kolíně a i dál jejich jízdu poznamenaly výluky. Takže jsem se s těžkým srdcem rozloučil s myšlenkou na fotku z cesty a zamířil na BVV. Tam už jsem si kromě dalších povinností odchytil alespoň příjezd parovlaku a Jako pozvánku pro ostatní zaznamenal několik vystavených exponátů, které najdete na přiložených snímcích.

Nehledejte ovšem žádnou novou lokomotivu. Žádná nebyla, jen rekonstrukce.

Pod policejním dohledem v ulicích Brna

Bohužel, fotky z trati chybí.... tak aspoň něco z brněnských ulic

Rychlíkový vůz 2. třídy v blonski podání

Konferenční vůz

Výše uvedený vůz doprovázel remotorizaci čmeláku s "katrem"

Řídící vůz řady 954. Kdo by dnes poznal, že to kdysi bylo modré a mělo na boku nápis Česká pošta? Někteří zasvěcení už ví, že po úspěšných zkouškách souprav v čele s vozidly řady 754 a 954 je nyní na řadě nový experiment, který by měl ovlivnit reálný provoz kolem Brna. Chystá se spojení a odzkoušení soupravy v čele s vozidly 242 a 954, což by mohlo zjednodušit provozní situaci v koncových stanicích dopravy kolem Brna

Totéž na dva způsoby. Šukafon, alias 810 v modernizaci na způsob ParsNova a ŽOS Zvolen 

P.S. Tentokrát poruším zvyky a nepřidám žádnou gorilu. Sice jsem zaregistroval, že pražské gorily mají nový výběh, zatímco ty bratislavské stále vybíhají po rozchodu 1435 mm do Prahy, ale k parnímu mercedesu mi nějaká opice prostě neladí. Takže goriloloveboys, sorry.

Abych nezapomněl. Fotografie nepodlehly klonovací mánii a zychycují reálný obraz skutečnosti.