Pielstick se znovu vypravil do Lednice

10.6.2007 22:17 Milan Vojtek

Pielstick se znovu vypravil do Lednice

Trať z Břeclavi do Lednice začíná být zajímavá pro fotografy. Tři historické lokomotivy v provozu na jediné trati opravdu nejsou obvyklé a tímto unikátem se tak může pochlubit lokálka mezi rybníky. Kromě již obvyklého hurvínka M 131.1463 a příležitostně provozovaného M 262.018 se po nepříliš dlouhé době do Lednice dnes znovu vydal pielstick T 466.0007.

Modrý krasavec se tentokrát provětral důkladně, protože osm čtyřnápravových osobních vozů rakouské nostalgie s třemi sty tunami váhy bylo přeci jen více náročné, než prázdné nákladní vozy při nedávné vydařené fotoakci našich přátel. Snadné proto nebylo putování po hrázi mezi rybníky, zejména pak výjezdy do stoupání z hráze. Na stanovišti strojvedoucího ale situaci kontroloval strojvedoucí Václav Němec, který se s vlakvedoucím Stanislavem Šaldou a posádkou hurvínku poradil i s posunem při objíždění a přestavování skutečně extrémně dlouhé soupravy. Několik fotek pak ukazuje podobu akce a zejména ty poslední vznikly v nepříliš příjemném, respektive přímo otřesném počasí.

Na upřesnění ještě informace, jak ukazují i fotky, do Břeclavi a zpět do Vídně se Rakušané dostali s lokomotivou 2143.053, který vezla jako strojvedoucí žena.

Rakušané přijíždí do Břeclavi

Vjezd do Poštorné

Poštorná, valtický přejezd.

Rakušané vjíždí do Lednice

Před odjezdem z Lednice

Rakušané vjíždí na hráz mezi rybníky

Vjezd do Bořího lesa. Fotopodmínky? Hustý déšť.

Rakušané se chystají k návratu do Vídně.

Všechny fotografie zachycují reálnou situaci.