Arash na železničnej stanici v Poprade-Tatrách

18.5.2006 19:35Zdroj: ŽSR

Arash na železničnej stanici v Poprade-Tatrách

Zajtra, v piatok 19.5.2006, bude počas celého dňa nakrúcať svoj nový videoklip na železničnej stanici Poprad-Tatry známy švédsky spevák Arash.

„Sme radi, že môžeme privítať a poskytnúť svoje priestory aj tomuto populárnemu spevákovi“, uviedla hovorkyňa ŽSR Nela Blašková. Nakrúcanie bude prebiehať v priestoroch budovy železničnej stanice a vstupnej haly Tatranskej elektrickej železnice. Podľa predbežného scenára bude plné efektov a kaskadérskych kúskov. „Teší nás, že železničné stanice opäť ožívajú a stavajú sa atraktívne aj pre hudobníkov, filmárov, fotografov, jednoducho pre kultúrnu a umeleckú obec“, skonštatovala Nela Blašková.

Téma a prostredie železnice zaznamenalo v poslednom období svoje „znovuzrodenie“. Minulý rok mal na Slovensku premiéru film „Konečná stanica“ s množstvom populárnych slovenských a českých hercov. Na Slovensko sa v marci dostal nový český film z prostredia železníc „Jěště žiji s věšákem, plácačkou a čepicí“ s hlavným predstaviteľom Jaroslavom Dušekom. Svoj videoklip k singlu „Za tebou“ nakrútila skupina Peha na železničnej stanici Prešov. Len pred niekoľkými týždňami (27.apríla) sa košická stanica zmenila na festivalové námestie s množstvom aktivít, no hlavne s historicky prvým večerným rokovým koncertom na železničnej stanici, kde bola hlavnou hviezdou Zuzana Smatanová. Na bratislavskej hlavnej stanici sa prednedávnom nakrúcalo niekoľko dielov populárnej relácie „Varí vám to“ s hlavnými aktérmi, železničiarmi. Minulý rok prebehla počas letných mesiacov na 11 železničných staniciach fotografická výstava svetoznámeho brazílskeho fotografa Sebastiaa Salgada.

Nakrúcanie videoklipu Arasha je poslednou akciou podobného charakteru na železničnej stanici Poprad-Tatry pred jej veľkou rekonštrukciou, ktorá sa začne v júni /viac informácií o rekonštrukcii poskytneme začiatkom júna/.
Železničná stanica bude napriek celodennému nakrúcaniu prístupná verejnosti, doprava bude bez obmedzení.

Súvisiace trate