VLAKY.NET vo vysielaní Rádia_FM

7.1.2006 13:40 Mayo Zdroj: Rádio_FM

VLAKY.NET vo vysielaní Rádia_FM

Rádio_FM vo svojej relácií Klik_FM v pravidelných časoch informuje svojich poslucháčov o internete a zaujímavých internetových stránkach. Alebo ak môžem citovať, ''Klik_FM pre Vás vyberá hrozienka z bezodných hlbín Internetu.'' Dňa 6.1.2006 sa tvorcovia relácie zamerali na ''Vlaky a vláčiky''. Relácia sa nezaobišla ani bez VLAKY.NET, za čo by som sa chcel v mene nás všetkých tvorcom relácie Klik_FM poďakovať.

 

Premiéru relácie som bohužial nepočul, na reláciu ma upozornil náš dopisovateľ Matej. Pri čítaní prepisu relácie som bol veľmi príjemne prekvapený. Posúďte sami...

Rádio_FM, 6.1.2005 15:30 hod:

Vlaky a vláčiky
Nohama stíííráám rosu na kolejích...

Toto bude zrejme určené najmä pre chalanov a chlapov, v ktorých ešte zostal kúsok detskej duše. Stránka VLAKY.NET je totiž plná rušňov, vagónov, železničných tratí a všetkého, čo tak alebo onak súvisí s týmto druhom dopravy.

VLAKY.NET očividne prevádzkuje skupina nadšencov, ktorým vláčiky doslova učarovali. Obsahuje kvantum informácií o železničnej doprave. Také kvantum, že je to čítanie na celé hodiny. Nájdete tam napríklad skvelé reportáže o železniciach na celom svete. Trebárs o tom, ako sa cestuje vlakom na Ukrajine, či v Rumunsku, alebo o tom, že v Laose síce nemajú ani kilometer železničnej trate, ale majú tam jednu hrdzavejúcu lokomotívu, ktorá sa stala turistickou atrakciou.

Na svoje si prídu aj fanúšikovia malých vláčikov, pretože na VLAKY.NET nájdete úžasne fotografie modelových železníc, nad ktorých si zaochkajú nielen malí chalani. Nechýba ani hora kvalitných fotografií rušňov, vozňov a vlakov hádam všetkých typov, ktoré jazdili a jazdia po našich koľajach.

Zaujímavý je aj prehľad prezývok lokomotív. Železničiari totiž majú vo zvyku dať každému typu rušňa nejaké láskyplné meno. A tak zistíte, že po našich železniciach jazdili a jazdia Ponorka, Fujara, Smraďoch alebo Hovnivál. K tomu všetkému si pridajte ešte pravidelný prísun železničných aktualít, teraz napríklad o dopade snehovej kalamity.

To všetko je asi len stotina z toho, čo nájdete na stránke VLAKY.NET.

Repríza relácie sa podľa informácii zo stránky Klik_FM vysiela v nedeľu o 18:50 hod. na frekvenciách Rádia_FM. Takže nezabudnite počúvať!

Týmto v mene VLAKY.NET ďakujem tvorcom relácie Klik_FM za peknú prezentáciu našej stránky v ich vysielaní. Zároveň sa chcem poďakovať aj našim kolegom, dopisovateľom a fotografom, ktorí sa v slovách moderátora v piatok našli. Bez Vás by sa naša stránka takejto prezentácie určite nedočkala.

Klik_FM - záznam z vysielania rádia_FM; 6.1.2006. Autor: www.radiofm.sk

ĎAKUJEME!

Súvisiace odkazy