Tip na skvelú fotovačku

2.1.2006 20:55 Jozef Pilko (Pilkus)

Tip na skvelú fotovačku

V stredu 28. decembra 2005 som si už niekoľko dní vopred vyhliadol miesto (najmä vzhľadom na dostupnosť mechanizačného prostriedku) na akciu ktorej zámerom bolo nájsť a nafotiť na tratiach stredného Slovenska čo najviac nákladných vlakov. Ako to však už býva, počasie bolo najotrasnejšie z celého týždňa (ak nerátam piatok 30.12.!)

Prvá zastávka Čremošné. Rýchlobežka ide s náskokom, takže fotiť sa nebude. Jej smola. Nasleduje presun do žst. Horná Štuňa. Dozvedám sa, že na manipulák zo Zvolena mám ešte fúru času, zahajujem spomalený presun do žst. Kremnické Bane a čakáááááám. Po takmer sto stranách nemenovanej knihy som sa dočkal! V túžobnom očakávaní páru 753-jok je pre mňa párka malých somárov sklamaním. So slzami v očiach sa vraciam do Hornej Štubne kde mi totálne zruinovanú náladu zachráni prítomnosť ďalších dvoch manipulákov – z Prievidze a z Vrútok. Z Prievidze sa do horného Turca prišla pozrieť 751.200 (ktorú podozrievam že má vymenený motor z nejakej 753/754/750, je to možné?!?), a z Vrútok 751-ka ktorej číslo som si bohužiaľ nezapísal!!?). A tu si v priebehu hodiny povymieňali vagóny, súpravy a postupne sa pobrali každá svojim smerom.

Takže suma sumárum : žst. Horná Štubňa 10 – 12 hodina (hlavne pracovný deň!) !!!

Na záver by som rád poďakoval všetkým ochotným zamestnancom ŽSR, ZSSK, ZSSK Cargo za chápavý prístup k bláznovi s foťákom, obzvlášť však službukonajúcemu výhybkárovi v žst. Čremošné ktorý napriek tomu, že mi oznámil že „obedňajšia“ rýchlobežka ZV-BB-Vrútky-ZA nejde ochotne mi požičal lopatu na vyhrabanie do snehu „odparkovaného“ mechanizačného prostriedku, a poľským kamionistom za to, že zapadli v smere v ktorom som nešiel.

Galéria