ZSSK Cargo prepraví zariadenia pre automobilku Kia

9.12.2005 10:50 -mm-

ZSSK Cargo prepraví zariadenia pre automobilku Kia

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia sa bude podielať na preprave zariadení pre budovaný závod Kia pri Žiline. Náklad sa od 19.10.2005 prepravuje loďou z kórejského prístavu Masan do Rumunska. Tam sa náklad preloží na riečne lode a bude pokračovať po Dunaji. Menšie zariadenia do 40 ton sa vyložia v prístave v Komárne a ďalej budú prepravované po železnici. Zariadenia nad 40 ton sa vyložia až v Bratislave keďže prístav Komárno nedisponuje žeriavmi na vyloženie tažších zariadení. DOPLNENÉ!

Z prístavu Komárno sa zariadenia do 40 ton naložia na nákladný vlak smerujúci do žst. Varín, kde sa náklad vyloží a do fabriky sa dopraví kamiónmi.

Zariadenia nad 40 ton hmotnosti sa loďou dopravia do prístavu v Bratislave. Náklad, ktorý bude spĺňať rozmerové požiadavky bude prepravený špeciálnym nákladným vlakom do žst. Varín. Iba ten náklad, ktorého rozmery ho nedovolia prepraviť po železnici bude prepravovaný formou nadrozmerného nákladu po ceste.

Špeciálne vlaky pôjdu len počas denného svetla a ich max. rýchlosť bude pravdepodobne obmedzená na 40 km/hod.

Náklad je v súčasnosti prepravovaný po Dunaji, do slovenských prístavov by sa mal dostať približne 15.12.2005 v závislosti od úrovne hladiny Dunaja a jeho splavnosti.

Náklad sa bude prepravovať na nízkoplošinových otvorených vozňoch Kbs a Res.

V budúcom roku by mali podobné zásielky z Kórey na Slovensko prichádzať približne raz za mesiac.

 

Galéria