História slovenských železníc – ako ďalej?

25.10.2005 16:25 Mikuláš Argalács

História slovenských železníc – ako ďalej?

Pod záštitou a s prísľubom osobnej účasti ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavla Prokopoviča usporiada Občianske združenie Veterán klub železníc Poprad v spolupráci s Múzejno-dokumentačným centrom železníc a Mestom Vysoké Tatry pracovnú konferenciu s medzinárodnou účasťou História slovenských železníc – ako ďalej? na ktorú si dovoľujeme pozvať Vás alebo vami menovaného kompetentného zástupcu.

Konferencia sa uskutoční v piatok 18. novembra 2005 od 10.00 h vo Veľkej zasadačke Mestského úradu Vysoké Tatry v Starom Smokovci s týmto programom:

  • 09.00 h - Prezentácia
  • 10.00 h – Otvorenie konferencie
  • 10.05 h – Vystúpenie Ing. Kubáčka k hlavnému referátu.
  • 10.30 h – Vystúpenia zahraničných účastníkov k riešeniu problematiky v ich krajinách.
  • 11.15 h – Prestávka
  • 11.30 h – Diskusia – v jej úvode vystúpia zástupcovia MDPaT SR, GR ŽSR a GR ZSSK.
  • 13.00 h  - Záver diskusie a prednesenie návrhu záverov a odporúčaní.
  • 13.30 h – Ukončenie konferencie.
  • 14.00 h – Pozvanie na čašu vína a špeciality víťazov.

Tešíme sa na Vašu aktívnu účasť a podnety k záchrane historických skvostov na slovenských železničných  tratiach.

Jaroslav Vančo,
predseda OZ Veterán klub železníc Poprad

V Poprade 25. októbra 2005

Potvrďte, prosím, účasť na: Veterán klub železníc, o. z., Železničná ul. 2, 058 01 Poprad, č. tel.: 0904 629 979, e-mail: miki.argalac@stonline.sk


Ciele konferencie:

  1. Analýza súčasného stavu v hnutí klubov, združení a rezortnej inštitúcie v oblasti zachovania reálií a ich prezentácie v odborných kruhoch a vo verejnosti.
  2. Hľadanie vízie a stratégie do budúcnosti.
  3. Zostaviť a dohodnúť spôsob vydania Kalendára podujatí 2006, vrátane jeho spôsobu prezentácie na veľtrhoch cestovného ruchu, v zariadeniach cestovného ruchu, médiach a v širokej verejnosti.

Technické ustanovenia:

  1. Vklad účastníka – riadneho delegáta je 200,- Sk. Vklad bude použitý na platbu nevyhnutných nákladov a bude na požiadanie zdokumentovaný.
  2. Záujemcom o nocľah vieme zabezpečiť bývanie za zvýhodnené ceny, vrátane polpenzie, v penzióne v Poprade – Spišskej Sobote alebo vo Vysokých Tatrách. Svoje požiadavky však musíte nahlásiť do 10. novembra 2005.
  3. Pre tých, ktorí prídu osobnými automobilmi, zabezpečíme bezplatné parkovanie.

NÁSLEDNÝ PROGRAM PO KONFERENCII

ZALOŽENIE ASOCIÁCIE – ÚNIE KLUBOV A ZDRUŽENÍ HISTÓRIE ŽELEZNIČNEJ DOPRAVY

Očakávame, že po konferencii sa stretnú delegáti, ktorých delegovali kluby a združenia, aby rozhodli o založení únie alebo asociácie. Návrh Stanov bude pripravený pri prezentácii na konferenciu. Ustanovujúce zhromaždenie sa uskutoční v miestnosti konania konferencie o 15.30 h. Máte záujem o členstvo? Oznámte na kontaktné miesta (viď predchádzajúca strana).

ZOSTAVENIE BUDÚCOROČNÉHO KALENDÁRA PODUJATÍ
    
Chceme zostaviť celoročný kalendár podujatí 2006, čo najrýchlejšie ho vydať a nájsť partnerov, ktorí ho budú prezentovať v informačných strediskách miest, na veľtrhoch a výstavách, v zákazníckych centrách železničných staníc atď. Ak chcete byť v tomto kalendári, pripravte si o podujatí základné údaje, vrátane sprievodného programu – písomne alebo na diskete, príp. CD.