Po železnici a MHD v Bratislave na jeden cestovný lístok

29.8.2005 20:00Zdroj: ZSSK, DPB

Po železnici a MHD v Bratislave na jeden cestovný lístok

ZSSK - železničná spoločnosť Slovensko, a.s., v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava pripravila pre cestujúcich dochádzajúcich do mesta vlakom novinku vo forme spoločného cestovného lístka na spiatočnú cestu vlakom a MHD. Cestujúci má možnosť si od 1.9.2005 v pokladnici k cestovnému lístku na vlak dokúpiť cestovné na MHD za zvýhodnenú cenu.

K vybraným spiatočným cestovným lístkom do železničných staníc a zastávok v hlavnom meste získa cestujúci za doplatok 32.- Sk dva 30-minútové cestovné (počas víkendu a sviatkov dva 45-minútové) cestovné lístky čím ušetrí 4 Sk za dopravu v prostriedkoch MHD. Príplatok k zľavnenému cestovnému lístku je 16.- Sk, úspora 2.- Sk.

Spoločný cestovný lístok je možné dokúpiť k cestovnému lístku prvej a druhej vlakovej triedy, Rodinnej zľave, a pre skupiny cestujúcich do 15, 26, a nad 26 rokov v pokladniciach vybavených KVC, PC KVC, JIPES a TOP, nie však priamo vo vlaku.

Pri zakúpení spoločného cestovného lístka cestujúci nezíska 2 cestovné lístky DPB, na jazdu v MHD použije železničný cestovný lístok zložený na 2-krát po šírke čím mu vznikne formát podobný cestovnému lístku DPB, ktorý sa dá vložiť do označovača cestovných lístkov v prostriedkoch MHD. Prvú cestu MHD si označí v označovači na vrchu zloženého cestovného lístka, druhu na jeho spodnej časti.