TT víkend v DELTAXE Všestary

17.5.2005 9:10 Igor Molnár

TT víkend v DELTAXE Všestary

Všestary - 6. medzinárodné stretnutie priateľov skutočnej a modelovej železnice sa konalo i tentoraz počas víkendu 7. a 8. mája vo Všestaroch u Hradca Králové.Tradičný program-výstavu modelov veľkosti TT, work-shop, špeciálny model, občerstvenie, atraktívne zľavy 15 % a jazdu historického vlaku s M 131 oživilo tentokrát i prevádzkované modulové koľajisko ZABABOV vo veľkosti TT.

I keď počasie nebolo návštevníkom veľmi naklonené, medzi fanúšikmi modelovej veľkosti „zlatého stredu“ vládla výborná nálada. Myslím, že každý si tu prišiel na svoje o čom svedčí i vysoká návštevnosť a to hlavne v sobotu.

Pozrime sa teda trochu bližšie na to, čo tu mohli prítomní vidieť. Hneď na začiatku  to bol výrobný sortiment Malej železnice z Valašského Meziřičí /obr.1, 2/ Po vstupe do predajne sme si mohli pozrieť základný sortiment výrobkov TT veľkosti, ale aj 0, H0 a N /obr.3, 4, 5, 6/.

V ďaľších priestoroch dominovali modelové koľajiská /jedno z Nemecka-obr.7, a tri domáce-obr. 8, 9, 10/

 K videniu boli i vitríny s ponúkanými i pripravovanými  modelmi od českých i zahraničných výrobcov. Kvôli ich rozmanitosti pripájam radšej obrázky, kt. predpokladám povedia viac, než môj komentár.

V zadnej časti predajne bolo možné okrem iného nakúpiť i rôzne náhradné diely potrebné pri oprave alebo stavbe nových modelov.

Ako som už spomínal, pre tých ktorých poslali objednávku včas, bol pripravený špeciálny model, tentoraz T 334.0 ČSD, v modrej a zelenej verzii /obr. skrine 11 a 12/ a limitovaná séria nákladných vozňov Eas ČSD s 10 timi rôznymi inventárnymi číslami /obr.13/. Z noviniek ma zaujali hlavne nákladné vozne Eas MÁV s logom U.S.Steel Košice /obr. 14/ a Rils ZSSK, či ŽSR? /obr.15/  

Reportáž venovanú modulovému koľajisku TT ZABABOV prinesiem v samostatnej reportáži.

FOTO: © Igor Molnár

Galéria

Súvisiace odkazy