Zníženie úrovne členstva

12.4.2005 17:00

Zníženie úrovne členstva

VLAKY.NET Club - Milí priatelia. S poľutovaním sme sa dozvedeli o neférovom správani sa jedného z našich členov. V čase, kedy by sme sa chceli venovať iným prospešnejším veciam sme nútení pristupovať k analýzam prístupových údajov a znižovaniu počtu bodov a úrovne členstva.







Jeden z našich kolegov nás dnes ráno upozornil na jedného z našich členov. Ten sa do nášho klubu zaregistroval len 30.3.2005, napriek tomu má k dnešnému dňu na svojojm konte takmer 18 000 bodov a úroveň členstva Majster. Naše zistenia sú nasledovné:

  • Dní v klube: 12
  • Celkový počet bodov: takmer 18.000
  • Diskusných príspevkov: menej ako 10 

Ignorujme tých 10 diskusných príspevkov, ktoré členovi priniesli cca. 50 bodov. Potom nám vychádza:

  • Počel kliknutí na deň: 1.500
  • Počet kliknutí na hodinu: 62
    Ak by náš člen sedel pri PC non-stop 24 hodín denne, 12 dní vkuse.

Z týchto čísel je jasné, že člen sa do úrovne členstva Majster dopracoval neférovým spôsobom voči ostatným členom. Pri svojom konaní využil niektorý zo softwarov, ktoré sa využívajú pri zarábaní sledovaním reklamných správ. Na základe týchto zistení sme sa rozhodli, znížiť členovi jeho bodovú úroveň a zároveň aj úroveň členstva na minimum, členovi ponecháme len body za diskusné príspevky.

K takýmto opatreniam budeme pristupovať aj v prípade diskusných príspevkov, ktoré obťažujú iných návštevníkov, ktoré nie sú vecné, a z ktorých vyplýva že sú pridávané len za účelom zvýšenia bodovej úrovne, či znepríjemnenia diskusie ostatným členom. Už v najbližších dňoch sa popri zozname členov klubu objaví aj tzv. Čierna listina. Na túto listinu budú na určitý počet dní umiesťnovaní členovia, ktorí nebudú rešpektovať pravidlá, budú sa správať nefér, či znepríjemňovať dianie na stránkach nevhodnými príspevkami.

Dúfame, že táto správa poslúži nie len ako informácia, ale aj ako výstraha pre ostatných členov pred neférovým zvyšovaním bodovej a členskej úrovne. Neradi by sme opäť pristupovali k podobným opatreniam.

-VLAKY.NET-