Modernizácia vozňov EW IV A pre SBB

2.7.2004 18:39

Modernizácia vozňov EW IV A pre SBB

Hamburg - Závod Neumünster včera dodal prvé tri modernizované osobné vozne rady EW IV A Švajčiarskej Spolkovej dráhe SBB. Celkom sa momentálne modernizuje a opravuje 35 osobných vozňov SBB v Neumünsteri. Vozidlá majú max. rýchlosť 200 km/h. Inštalujú sa nové servisné oddiely a nové rozhlasové zariadenia. Vozidlá majú byť odovzdané SBB do konca roku 2004.

Na začiatku roku 2004 objednala SBB v opravárenskom závode Neumünster modernizáciu vozidiel. Závod zaručuje potrebný kvalitný štandard, lebo majú zvláštnu kompetenciu v oblasti oceľového strojárenstva, vnútorného vybavenia, povrchovej úpravy, elektrickej a elektronickej výbavy, klimatizácií, podvozkov, bŕzd a regenerácií.

Zároveň závod Neumünster vyhral spolu so závodom Wittenberge 2 tendre talianskej štátnej dráhy Trenitalia. Objednávka obsahuje tzv. ťažkú rekonštrukciu pre 50 ležadlových vozňov a 103 osobných vozňov na sedenie. Napríklad steny oddielu dostanú nový povrch a vymenia sa poťahy sedadiel. Na snímke modernizácia vozňov EW IV A v závode Neumünster. -hb- a -rp-