O víkendu pojedou v Praze Mikulášské vlaky

3.12.2015 7:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Na tuto sobotu a neděli 5. a 6. prosince připravily České dráhy ve spolupráci se SŽDC, ČD Cargo, Pivovarem Ferdinand a Domem dětí a mládeže Prahy 5 tradiční Mikulášské parní vlaky. Souprava historických vozů v čele s parní lokomotivou „Šlechtična“ několikrát vyjede z nádraží na Smíchově. V sobotu a neděli pojede parní vlak na Karlštejn (odj. ze Smíchova v 9:36), do Radotína (odj. ve 12:15) a do Libně (odj. ve 14:41), v sobotu pojede v 17:06 navíc také na Zličín. V Mikulášské parní soupravě bude řazeno celkem 12 vozů. Zájemcům, kteří ještě nemají zakoupenou jízdenku s místenkou v předprodeji, doporučujeme zvolit jízdy ve 12:15 a 14:41. Obě jízdy v 9:36 a sobotní jízda v 17:06 jsou již vyprodány.

Během víkendu potěší nejmenší cestující také oblíbený Cyklohráček, který bude jezdit mezi hlavním nádražím a zastávkou Praha-Smíchov na Knížecí a zajede také na Zličín. V této stanici se v sobotu v podvečer sjede Cyklohráček s parním vlakem a cestující se můžou těšit na ohňostroj. Při všech jízdách projde vlakem Mikuláš s čertem.

Podrobnosti najdete v přiložené tiskové zprávě a také na webu www.cd.cz/zazitky/kam-na-vylet/1411-mikulasske-jizdy-v-praze.