Elektrifikácia Bánovce nad Ondavou – Humenné

20.5.2023 22:25Zdroj: ŽSR

Bratislava, 11. mája 2023
Elektrifikácia Bánovce nad Ondavou – Humenné umožní nahradiť motorovú trakciu elektrickou pre väčšinu vlakov na linke Košice – Humenné

BRATISLAVA – Za účasti ministra dopravy Andreja Doležala, štátneho tajomníka ministerstva dopravy Jaroslava Kmeťa, generálneho riaditeľa ŽSR Miloslava Havrilu a zhotoviteľov zo spoločnosti ELTRA, s.r.o. bola dnes podpísaná zmluva na Elektrifikácii a súvisiace rekonštrukcie na úseku trate Bánovce nad Ondavou – Humenné.

Neelektrifikovaný úsek Bánovce nad Ondavou - Humenné bráni jazde vlakov osobnej dopravy v elektrickej trakcii na celej trase Košice – Humenné. V súčasnosti jazdia diaľkové a medziregionálne vlaky v motorovej trakcii aj na elektrifikovanom úseku Košice – Bánovce nad Ondavou. Elektrifikácia 33,5 km umožní náhradu motorových vozidiel za elektrické na celej 97 kilometrovej trati.

„Veľmi sa teším, že v čerpaní Plánu obnovy a odolnosti SR sme premianti, darí sa nám spĺňať míľniky a toto je jedna z jeho vlajkových lodí. Podpisom zmluvy sa nám podarila veľká vec, investícia totiž v sebe zahŕňa modernizáciu, elektrifikáciu aj dispečerizáciu, čiže plníme komponenty „green“ a „digital“ z plánu obnovy,“ vyzdvihol minister dopravy Andrej Doležal.

Cieľom projektu je zníženie negatívnych dopadov železničnej dopravy na životné prostredie a zlepšenie stavu železničnej infraštruktúry na trati. Okrem zníženia emisií skleníkových plynov povedie elektrifikácia aj k skráteniu jazdných časov vďaka lepšej dynamike jazdy elektrických vozidiel. Komplexná rekonštrukcia a modernizácia železničnej infraštruktúry zlepšia bezpečnosť prevádzky, umožnia zvýšiť maximálnu rýchlosť v závislosti od zvolenej alternatívy, povedú k ďalším časovým úsporám a znížia prevádzkové náklady ŽSR.

„Elektrifikácia trate je za dlhé obdobie najvýznamnejší projekt na ekologizáciu železničnej dopravy. Prinesie zlepšenie dopravnej obsluhy veľkej časti východného Slovenska. Po jeho realizácii budú medzi Košicami a Humenným jazdiť elektrické súpravy. Projekt umožní spojiť Humenné, Michalovce, Trebišov a Košice expresmi každých 60 minút oproti súčasnému intervalu 120 minút, čo zlepší spojenie Horného i Dolného Zemplína s metropolou východu - Košicami“, uviedol generálny riaditeľ ŽSR Miloslav Havrila.

Súčasťou projektu je okrem elektrifikácie aj rekonštrukcia trate a modernizácia zabezpečovacieho zariadenia. To umožní zvýšiť traťovú rýchlosť zo 100 na 120 km/h. Spolu s väčšou dynamikou elektrických vlakov to skráti cestovný čas o niekoľko minút.

Dielo „ŽSR, Elektrifikácia a súvisiace rekonštrukcie na úseku trate Bánovce nad Ondavou – Humenné“ pozostáva z 3 častí diela (3 stavieb) nasledovne:
Stavba A „ŽST Bánovce nad Ondavou (mimo) – ŽST Strážske (vrátane), KRŽZ, koľ. č. 1“
Stavba B „ŽST Michalovce – staničné zabezpečovacie zariadenie“
Stavba C „ŽSR, Elektrifikácia trate Bánovce nad Ondavou – Humenné“

Stavba A „ŽST Bánovce nad Ondavou (mimo) – ŽST Strážske (vrátane), KRŽZ, koľ. č. 1“
Účelom stavby je komplexná rekonštrukcia železničného zvršku a rekonštrukcia železničného spodku koľaje č.1 v úseku Bánovce nad Ondavou – Strážske. Jedná sa o trať s priaznivými smerovými pomermi, preto je vhodná na zvýšenie rýchlosti zo 100km/h na 120km/h. Stavba bude mať pozitívny prínos vo zvýšení traťovej rýchlosti, zlepšení parametrov dopravnej cesty, znížení nákladov na údržbu, zlepší sa plynulosť jazdy a zvýši sa bezpečnosť.

Stavba B „ŽST Michalovce – staničné zabezpečovacie zariadenie“
Ide o integráciu technológii a s tým súvisiacimi stavebnými prácami , ktoré vyplynuli z požiadaviek na ich implementáciu v rámci riadnej, bezpečnej a správnej funkcie staničného zabezpečovacieho zariadenia  v ŽST Michalovce. Súčasťou rekonštrukcie SZZ je aj zrušenie stavadiel na obidvoch zhlaviach, elektrický ohrev výhybiek, demontáž izolovaných stykov a stavebné úpravy technologickej miestnosti vo výpravnej budove pre osadenie nového zariadenia SZZ. Realizáciou stavby B sa výrazne prispeje k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti železničnej dopravy a budú vytvorené podmienky pre dispečerizáciu trate v budúcnosti.

Stavba C „ŽSR, Elektrifikácia trate Bánovce nad Ondavou – Humenné“
Účelom stavby je elektrifikácia existujúcej jednokoľajnej železničnej trate v úseku Bánovce nad Ondavou – Humenné,  vykonanie ďalších požadovaných predelektrifikačných prác a zrealizovanie súvisiacej rekonštrukcie na tomto úseku železničnej trate. V stavbe ide predovšetkým o vybudovanie trakčného systému jednosmernej trakčnej sústavy 3 kV na izolačnú hladinu 25kV AC.

Zhotoviteľ: ELTRA, s.r.o.
Hodnota zákazky bola vysúťažená v sume 216 070 505,52 EUR bez DPH. Lehota výstavby je 810 dní odo dňa odovzdania prvého staveniska.