Výlet do Kutné Hory

15.5.2022 8:00 Helmut Böhme

Výlet do Kutné Hory

Kvůli výluce na trati 001 Praha – Česká Třebová – Brno jsou některé vlaky odkloněné na trať 230 Kolín – Havličkův Brod – Brno. Přitom je v Kutné Hoře na hlavním nádraží styk stejnosměrné a střídavé napěťové soustavy.

10.5.2022 jsem tam vyrazil se podívat na provoz. Aby mi nepropadly věrnostní body ČD, vybral jsem si za 350 bodů celodenní jízdenku a měl jsem tak cestu skoro zdarma. Jen pro mezinárodní jízdenky, tedy z Drážďan do Děčína, se body uplatnit nedají.

V Praze-Holešovicích jsem přestoupil na motorák Arrivy, abych se dostal do Libně. Na Balabence asi měl službu dispečer, který má něco proti Arrivě. I když Arriva přijela včas, přeběhl nás nejen nákladní vlak, ale i Railjet odjel před námi, i když podle jízdního řadu by měl odjet až 3 min za námi. Tak přípojný vlak v 10:06 h byl v háji a musel jsem čekat 40 min na další.


Praha-Libeň

Proto jsem v Libni filmoval provoz: https://youtu.be/2POXO05XF4c


Kolín

V Kolíně jsem přestoupil na vlak směr Žďár nad Sázavou. Přitom jsem si na šrotišti oproti všiml tramvaje, podle barvy asi vyřazenou v Plzni.


Kutná hora hl.n.

Na první nástupišti čeká motoráček do Zruče nad Sázavou, který jsem jenom filmoval, jak jede úvratím do Kutné Hory-Sedlce.


Depo firmy Wynxpool

A když jsem tam už byl, mrknul jsem z dálky i na firmu Wynxpool.


Kutná hora hl.n.

Byl jsem zklamaný, že provoz nebyl tak hustý, jak jsem očekával. Projely některé rychlíky a přijely dvě stejnosměrné lokomotivy pro odstavené nákladní soupravy, se kterými potom odjely směr Kolín.
Občas běhal skrz tunel nějaký starší šašek s ochrannou vestou s nápisem „Security“ a potom zase zmizel v své místnosti. Šašek proto, že ho ani jednou nenapadlo nabádat cestující, aby respektovali zákaz používání úrovňového přechodu, což může být nebezpečně, když vysokou rychlosti projede vlak.


Kutná hora město

13:03 h jsem potom jel Regionovou do stanice Kutná hora město. Když už všichni cestující vystoupili a přistoupili, pomalu přišly dvě dívky, tak že paní průvodčí si myslela, že nechtějí cestovat a dala návěst na odjezd. To dívky rozvíjely maximální sportovní výkon, aby vlak stihly, zatímco strojvůdce dívajíc z okna si stěžoval „To si myslíte, že máme neomezený čas na Vás čekat?“


Nějaká neúspěšná rekonstrukce

Už mnoho let stojí na nádraží i té vagony, někdy k tomu existovala i internetová strana, která potom zmizla. Asi nějaký spolek byl s rekonstrukci přetížený.


Kutná hora hl.n.

Na hlavní nádraží jsem se vrátil pěšky. Zatímco vícesystémové lokomotivy nemají se změnou trakční soustavy problém, občas je ještě nutné, lokomotivy motorovou lokomotivou přesunout do správné části nádraží.


A šup zpět do střídavé soustavy

Video z Kutné Hory najdete na https://youtu.be/y_c7VfZcwrs


Praha hlavní nádraží

Protože člověk kvůli výluce nikdy neví, zda do Prahy dorazí včas, opustil jsem Kutnou Horu rychlíkem v 15:00 h. Nejprve jsem uvažoval o tom, vystoupit v Praze-Libni a jet Arrivou do Holešovic, potom jsem si to ale rozmyslel, ale to jsem neměl dělat. Věčně jsme stáli před vjezdem do hlavního nádraží, byl nějaký problém na ONJ a ve Vysočanech.

V podchodu potom stáli zoufalí cestující čekající na to, až se na odjezdových tabulích konečně ukáže nástupiště jejích vlaku. Před soupravou EC do Berlína stála posunovací lokomotiva s dvěma vozy , na kterých byla směrovka do Plzně. I když měla posun povolen, z neznámých důvodů neodjela a než dorazila lokomotiva pro EC, měli jsme 30 min zpoždění.


Ústí nad Labem hl.n., EC do Německa

Jel jsem do Ústí nad Labem, bohužel zákaznické centrum a Relay byly zavřené, tak mi zamyšlený nákup časopisu nevyšel. Další rychlík do Děčína měl 20 min zpoždění. I když osobák odjel dřív, předpokládal jsem, že ho přeběhneme. V Povrlech jsme odbočili doleva a dík banalizaci pokračovali na levé koleji a v Choraticich jsme osobák předběhli.


Děčín hl.n.

Mezitím vypukl na trati Havličkův Brod – Praha požár, a proto měl Railjet 60 min zpoždění. Tak jsem mohl ještě fotit vlaky, mimo jiné i Čmeláka, kterého jsem jinak viděl jen odstaveného v Prostředním Žlebu.


Dresden-Neustadt

21:28 h jsem v Dresden-Neustadt vystoupil z Railjetu. Ten potom hned pokračoval v cestě. O 5 min později se ozvalo hlášení, že Railjet prý má 55 min zpoždění, i když už dávno odjel. Vlakům do Zittau a Kamenz potom hlásili, že prý je mimořádná možnost přestupu do toho Railjetu. Tem nesmysl byl i na ukazateli na nástupišti.

V internetových fórech se to jenom hemží o podobných případech, že DB Stanice a Service nedokáže pořádně informovat, a tím se z cestujících dělají hlupáci. Tak jsem holt byl doma o hodinu později, a když člověk je důchodce a následujícího dne nemusí do roboty, tak to už moc nevadí.

Další fotky jsou na https://abload.de/gallery.php?key=kEP7Jr7N

Vlaky v úseku Ústí nad Labem - Děčín: https://youtu.be/QpogSq_3EB0

Jak to vypadalo tam a v okolí v 80tých letech:https://abload.de/gallery.php?key=krGkceW3

Všechny fotografie 10.5.2022 © Helmut Böhme