Akcie Klubu priateľov histórie železničnej dopravy v sezóne 2022

28.3.2022 8:00 Klub priateľov histórie železničnej dopravy

Akcie Klubu priateľov histórie železničnej dopravy v sezóne 2022

Občianske združenie Klub priateľov histórie železničnej dopravy (KPHŽD) pôsobiace na bratislavskom Rendezi, pripravuje aj v tohtoročnej sezóne jázd nostalgických vlakov niekoľko tradičných akcií. Ich zoznam aj s plánovanými dátumami ich uskutočnenia vám prinášame ich prehľad.

Okrem akcií organizovaných samotným Klubom priateľov histórie železničnej dopravy, sa vozidlá klubu zúčastnia aj na tradičných akciách organizovaných Železničným múzeom SR v areáli Rendezu, súčasťou ktorých sú aj jazdy po bratislavskom uzle.


 

Podrobnejšie informácie o cestoných poriadkoch a cene cestovného pre jednotlivé akcie budú zverejňované v dostatočnom predstihu na facebookovej stránke KPHŽD.

V mimosezónnom období sa klubové práce sústredili na opravy parnej lokomotívy 555.3008 Mazutka a motorového vozňa M 262.007, tak aby vozidlá mohli plne pokryť jazdy v sezóne 2022. Všetko smeruje k tomu, že na tohtoročných nostalgických jazdách sa po viac, ako ročnej pauze spôsobenej poruchou na motore, znovu objaví aj motorový vozeň M 262.007.


Motorový vozeň M 262.007 počas skúšobnej jazdy po oprave motora zachytený v Pruskom.

Súvisiace odkazy