Historickým vlakom po myjavskej trati

19.8.2021 8:00 Miroslav Sekela Zdroj: Klub železničnej nostalgie Bratislava východ

Historickým vlakom po myjavskej trati

Zaujíma vás história a železnica? Ak áno, nepremeškajte jedinečnú ponuku na jazdu v 110-ročnom historickom drevenom vozni ''Krásavec'', ktorý bude ťahať motorový rušeň T 458.1079 z roku 1964, prezývaný Hektor. Jazda sa uskutoční v sobotu 28.08.2021 na trase Nové Mesto nad Váhom – Vrbovce – Stará Turá – Nové Mesto nad Váhom. Počas celého výletu Vás bude sprevádzať vlaková čata v dobových rovnošatách.

Akcia je zameraná na históriu železničnej trate Nové Mesto nad Váhom – Veselí nad Moravou. Nosným bodom programu okrem samotnej jazdy bude náučný výklad zameraný na históriu myjavskej trate a jej kopaničiarskeho okolia. Prvou zastávkou s dlhším pobytom bude tunel generála M.R.Štefánika. Počas pobytu v stanici Stará Turá bude pripravená komentovaná prehliadka Železničného múzea v Starej Turej.

Cestovný poriadok historického vlaku

Cestovné vrátane miestenky

Dospelí: 16 €
Deti do 15 rokov a dôchodcovia: 12 €

V cene cestovného je okrem jazdy vlaku zahrnutá aj prehliadka Železničného múzea, magnetka, malý nápoj a sladká maškrta.
Vzhľadom na obmedzenú kapacitu vozňa je potrebné si cestovné lístky rezervovať podľa pokynov na stránke Klubu železničnej nostalgie Bratislava východ.
Na cestovné sa nevzťahujú žiadne zľavy, cestovné výhody alebo zamestnanecké preukazy.
Pre historickú stavbu vozňa nie je možné prevážať bicykle, kočíky, vozíky a iné kompenzačné pomôcky.

Žiadame cestujúcich aby dbali o svoju bezpečnosť a riadili sa pokynmi sprevádzajúceho personálu. Cestujúci sú pri jazde vlakom povinní dodržiavať ustanovenia Prepravného poriadku pre dopravu osôb nostalgickými vlakmi ŽSR.

Po kliknutí na obrázok sa v novom okne otvorí plagát v pôvodnej veľkosti vo formáte PDF.

Fotografie použité v texte: archív KŽN

Súvisiace trate