Výluky na sieti ŽSR v 35. týždni

23.8.2020 16:00

Výluky na sieti ŽSR v 35. týždni

V uplynulých týždňoch sme v spolupráci so ŽSR opakovane zverejnili informácie o plánovaných výlukách. Pri tejto príležitosti sme - podobne, ako niektorí z vás - uvažovali, akou cestou by sa mohlo uberať zobrazovanie výluk, aby boli prehľadnejšie a praktickejšie v porovnaní s tabuľkovým usporiadaním údajov. Výsledkom je verzia interaktívnych máp, ktoré vám predkladáme na posúdenie.

Mapy, ktoré sme na skúšku vytvorili, sú vo formáte pdf a rozdelené na jednotlivé dni v týždni, od pondelka do nedele. Kliknutím na jeden z dní sa vám otvorí mapka, ktorá zobrazuje výluky plánované na daný deň. Ak sa následne rozhodnete pre iný deň, nemusíte sa vracať o krok späť, ale môžete využiť prekliky v pravej hornej časti mapy.

Farebne sú odlíšené výluky, pri ktorých budú cestujúci pri vybraných vlakoch nútení použiť náhradnú autobusovú dopravu (červená farba) a výluky, pri ktorých bude dochádzať k inému obmedzeniu osobnej dopravy (žltá farba). Kliknutím na farebný bod sa prostredníctvom odkazov zobrazia ďalšie informácie vo forme výlukovej vývesky ZSSK alebo iného zdroja na webe.

Výluky na sieti ŽSR v 35. týždni (mapka pdf sa otvorí v novom okne)

Budeme radi, ak novú formu výlukových informácií vyskúšate a podelíte sa s nami o vaše názory a pripomienky.

(Neručíme za správnosť údajov na externých odkazoch a za prípadné dodatočné zmeny v pláne výluk).

Súvisiace odkazy