Nenechte si ujet zážitkový historický vlak do Hoštic!

12.7.2020 8:00 -zz- Zdroj: České dráhy - Vlakem na výlet

Nenechte si ujet zážitkový historický vlak do Hoštic!

Máte rádi Troškovu trilogii filmových komedií Slunce, seno …? Jste navíc příznivcem železniční nostalgie? Pak pro vás máme jeden přímo ideální prázdninový tip. Svezte se do kultovních Hoštic historickým vlakem. Třídenní zážitková akce na kolejích se koná 24. až 26. července 2020. Vlak vedený lokomotivou T 478.1201 (zvanou u nás bardotka, na Slovensku cecaňa) odjíždí z Bratislavy a na našem území do něj můžete přistoupit v Brně, Jihlavě nebo třeba v Českých Budějovicích.

Na jízdu plnou zážitků se vlak vydá v pátek 24. července ze železniční stanice Bratislava hl.st. V čele vlaku pojede historická motorová lokomotiva T 478.1201, provozovaná bratislavským Albatros klubem. Přes Malacky, Kúty, Brno a Jihlavu dorazí vlak do Českých Budějovic, kde bude založen „první základní tábor“.

V sobotu 25. července vás vlak dopraví do Hoštic u Volyně, kde si prohlédnete místa známá z filmů a navštívíte Ranč Šimona Pláničky v bývalém JZD. Další zastávkou je Volyně. Po prohlídce města se můžete za příznivého počasí zajít i vykoupat. Pak vás vlak sveze do Vimperka, v němž bude „druhý základní tábor“.

Před tím, než se vypravíte na noční prohlídku Vimperka, budete mít ještě příležitost svézt se vlakem do Malenic a na místním hřbitově zapálit svíčku u hrobů herečky Jiřiny Jiráskové (paní učitelky z filmové trilogie) a dalších známých osobností.

Na zpáteční jízdu do Bratislavy se vlak vypraví v neděli 26. července. Po cestě je plánována zastávka ve Strakonicích. A kolik stojí jízdné? Cena kupé pro čtyři osoby za celý třídenní výlet je 500 €. Jízdné pro jednu osobu (jedno lehátko) stojí 125 €.

V ceně je zahrnuto ubytování v lehátkovém voze v kupé pro čtyři osoby na dvě noci, jízda vlakem, vstupné na akce a prohlídky organizované ALBATROS klubem, občerstvení (káva a čaj) v neomezeném množství v restauračním voze a taky plná penze.

Do zážitkového historického vlaku můžete přistoupit i na území České republiky a absolvovat jen část trasy výletu. Informace k prodeji jízdenek na celý třídenní výlet, ale také na jeho jednotlivé úseky získáte na e-mailové adrese albatrosklub@albatrosklub.sk.

Úvodní ilustrační snímek: T 478.1201 v čele zvláštního vlaku © Albatros klub