Vydejte se s námi na předsilvestrovský výlet do Zdounek

27.12.2019 8:00 -zz- Zdroj: Kroměřížská dráha z.s.

Vydejte se s námi na předsilvestrovský výlet do Zdounek

Po vánočních svátcích, vyznačujících se mimo jiné také nadměrným příjmem kaloricky vydatných poživatin a sedavým způsobem trávení většiny dne, je dobré vyrazit si na nějaký ten výlet. Co třeba v pondělí 30. prosince 2019 s Kroměřížskou dráhou na V. ročník výšlapu na rozhlednu Zdenička? Těšit se můžete na svezení motoráčkem „hurvnínek“ M 131.1454, asi osmikilometrovou pěší túru s prohlídkou Gruntu Galatík v Těšánkách a také na návštěvu zborovického zámku.

Na prohlídku zámku je nutné vzít si sebou vlastní papuče, jinak po něm budete chodit bosky! Odjezd z Kroměříže je plánován na čas 8:56 hod. Jízdenky budou v prodeji u průvodčího a ve vlaku neplatí tarifní podmínky Českých drah. Z kapacitních důvodů není povolena přeprava kol a kočárků. Všechny další potřebné instrukce najdete na našem plakátě:


Plakát akce

K nim přidáme už jen pár odkazů na zdroje užitečných informací obecnějšího charakteru:

  1. Zdounky – Wikipedie
  2. Rozhledna Zdenička - Rozhledny v ČR
  3. M 131.1454 – Železniční poklady
  4. Grunt Galatík – oficiální web
  5. Zborovice – Wikipedie
  6. Zámek Zborovice - Památky jihovýchodní Moravy

Jak náš nabízený výlet bude vypadat ve skutečnosti, to ukazuje reportáž o jednom z předchozích ročníků tradiční akce, k níž se dostanete z následující sekce Súvisiace odkazy. Z oné reportáže pochází také úvodní ilustrační snímek Stanislava Plachého

Súvisiace odkazy