Rozlúčka s rokom na Detskej železnici Košice

18.12.2019 8:00 Ing. Zuzana Lehotská Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Rozlúčka s rokom na Detskej železnici Košice

Pozývame vás na mimoradnu jazdu historickým vláčikom zimným čermeľským údolím. Detská železnica v Košiciach pre všetky prázdninujúce deti a ich rodičov pripravila na záver roka 2019 mimoriadnu akciu. V sobotu 28. decembra o 10. hodíne vyrazí špeciálny vlak z Čermeľa na Alpinku, kde bude vo vyhriatej drevenici reštaurácie „Alpinka“ pripravená mini-diskotéka, detský punč a celý program vyvrcholí netradičným detským ohňostrojom na pravé poludnie.

Dobrovoľníci z detskej železnice sa po rokoch rozhodli opäť vypraviť mimoriadny vlak aj na konci roka v tradičnom silvestrovskom duchu. „Sme vybavený krytými i otvorenými vozňami, a tak si budú môcť cestujúci vybrať, či chcú zažiť nezabudnuteľnú jazdu zimnou prírodou, alebo klasiku vo vykúrenom vagóne. Najdôležitejšia je však dobrá nálada a pobyt na čerstvom vzduchu,“ uviedol predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský.

Na konečnej stanici Alpinka je pre všetkých cestujúcich pripravená mini-diskotéka a občerstvenie v reštaurácii Alpinka. Vyvrcholením programu bude netradičný papierový detský ohňostroj, ktorým by sa chcela detská železnica poďakovať všetkým cestujúcim za ich priazeň v tomto roku.

Vlak vyrazí z nástupnej stanice Čermeľ v sobotu 28. decembra o 10:00 a potiahne ho motorová lokomotíva Danka. Lístky je potrebné zakúpiť v predpredaji na stanici detskej železnice v Čermeli (pondelok – piatok, 9 - 11, 13 - 15) v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 (pondelok – piatok, 10 - 18) alebo na vianočných trhoch v centre Košíc v  stánku reštaurácie Alpinka.

Odporúčame nákup cez interenet na tejto stránke. Ceny: dieťa do 3 rokov (bez nároku na miesto) - 0 €, dieťa od 3 rokov - 6 €, dospelý - 6 €, dôchodca a ZŤP - 4 €. Dalšie informácie nájdete na našom oficiálnom webe

Tešíme sa na vás!

Úvodná ilustračná snímka: OZ Detská železnica Košice

Upravil PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy