Po čertech dobrá zábava na kolejích

23.11.2019 8:00 -zz- Zdroj: České dráhy, a.s. - Vlakem na výlet

Po čertech dobrá zábava na kolejích

O prvním adventním víkendu si v Praze můžete užít pořádnou mikulášskou a předvánoční zábavu na kolejích. V sobotu 30. listopadu a v neděli 1. prosince pojede po metropoli a jejím okolí parní vlak s mikulášskou družinou a také motoráček Čertohráček. V sobotu se odbavovací hala smíchovského nádraží rozezní zpívanými koledami (od 10:45 do 11:15 hod. a od 13:00 do 13:30 hod.), potkáte tam slona Elfíka a u stánků nakoupíte občerstvení i suvenýry se železniční tematikou.

Ale to není zdaleka všechno. Prohlédnout si můžete modelovou železnici, a pokud budete chtít vidět další ukázky miniaturního světa na kolejích, svezte se historickým autobusem do Království železnic na Andělu. Historický autobus bude po oba víkendové dny pendlovat mezi smíchovským nádražím a Andělem. Hlavní atrakcí budou nicméně mikulášské vlaky.

S mikulášskou družinou se můžete v sobotu i neděli ze Smíchova svézt parním vlakem vedeným lokomotivou Šlechtičnou (475.179), jehož součástí bude i bufetový vůz s bohatou nabídkou občerstevení. A Mikuláše a jeho pomocníky potkáte i v Cyklohráčku, který se o prvním adventním víkendu promění v Čertohráček. Všechny děti dostanou během jízdy mikulášskou nadílku.


Plakát k (nejenom) této akci

V sobotu 30. listopadu pojede parní vlak ze smíchovského nádraží na Karlštejn, do Čelákovic a do Hostivic a zpět a k večeru pak podnikne okružní jízdu po pražských nádražích. Čtyři jízdy uskuteční v sobotu také Čertohráček – do Uhříněvsi, na Karlštejn a do Lysé nad Labem a zpět a pak také okružní jízdu po pražských nádražích se zastávkou v Krči, kde na cestující z parního vlaku i Čertohráčku čeká ohňostroj.

V neděli 1. prosince se můžete svézt parním vlakem ze Smíchova na Karlštejn, do Nučic a Prahy-Zličína a zpět, Čertohráček vás proveze do Prahy-Horních Počernic, Roztok u Prahy a Karlštejna a zpět.


Jízdní řád výše zmíněných vlaků (kliknutí do náhledu
otevře celý dokument ve formátu PDF)

A kolik zaplatíte za jízdenku? Ve všech vlacích platí zvláštní jízdné – globální cena (zlevněná globální cena pro děti 6 až 18 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P):

Sobota 30. listopadu 2019

  • jízda v parním vlaku: základní globální cena 220 Kč/zlevněná 120 Kč,
  • jízda v parním vlaku s ohňostrojem: základní globální cena 270 Kč/ zlevněná 150 Kč,
  • jízda v Čertohráčku: základní globální cena 120 Kč/ zlevněná 70 Kč,
  • jízda v Čertohráčku s ohňostrojem: základní globální cena 150 Kč/ zlevněná 90 Kč.

Neděle 1. prosince 2019

  • jízda v parním vlaku: základní globální cena 180 Kč/ zlevněná 100 Kč,
  • jízda v Čertohráčku: základní globální cena 100 Kč/ zlevněná 60 Kč.

Předprodej jízdenek ve všech pokladnách ČD. Další informace na webu ČD a v dodatečně vydané tiskové zprávě.

Úvodní obrázek: Mikulášská družina železniční © Luděk Šimek