Detská železnica Košice pozýva na prvé jazdy

28.3.2019 8:00 -zz- Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Detská železnica Košice pozýva na prvé jazdy

Košická detská historická železnica sa pomaly prebúdza zo zimného spánku a všetkých nedočkavcov pozýva na prvé skúšobné jazdy už v sobotu a nedeľu 6. a 7. apríla s odchodmi z Čermeľa o 10:30, 12:15, 14:15 a 16:00 hod. O týchto časoch bude náš vláčik v apríli jazdiť každý víkend okrem Veľkej noci.

Dovoľujeme si vás upozorniť na zmenu cestovného poriadku, ktorým sme skrátili dobu čakania na vláčik na 90-minútový takt. V ústrety sme tak vyšli aj personálu s predĺženou obedňajšou pauzou. Aktuálny cestovný poriadok platný od 6. apríla .2019 do 21. októbra 2019 nájdete na príslušnej stránke nášho webu. Podobne ako aj tarifné ustanovenia a prepravný poriadok, ktoré sú k dispozícii na samostatnej stránke. Venujte prosím pozornosť aj nasledujúcim súvisiacim informáciám k prevádzke na našej železničke.


„Katka“ je nielen najstarší rušeň Detskej železnice, ale aj jej symbol

Jazda vláčikom trvá 20 minút. Počas víkendov a štátnych sviatkov sú na jazdy prednostne nasadzované parné lokomotívy Katka alebo Krutwig. Dopravca si vyhradzuje právo nasadiť aj počas týchto dní namiesto parných rušňov dieselové lokomotívy, najmä v prípade predpovede nepriaznivého počasia, pri náhlych technických závadách na lokomotívach alebo trati alebo pri iných okolnostiach, spôsobených tretími stranami alebo objektívnymi skutočnosťami. Typ nasadenej lokomotívy nemá vplyv na výšku cestovného.


Veľký záujem verejnosti priťahujú aj naše motorové rušne

Detská železnica okrem pravidelnej prevádzky zaisťuje aj vypravenie mimoriadnych vlakov na objednávku, a to celoročne. Tohtoročnú novinku v tejto oblasti našej činnosti predstavujú školské výlety, ktoré okrem samotnej cesty vláčikom ponúkajú zaujímavý (v niektorých prípadoch bezplatný) bezplatný program aj rôzne dodatkové atrakcie. Tematické akcie pre školákov sú zatiaľ plánované na 16., 22., 23. a 30. mája a 6., 13., 19. a 20. júna. Platnú ponuku nezabudnuteľných školských výletov nájdete v našej aktualite.


Po stanici Čermeľ aj Alpínka dostala novú výpravnú budovu

Slávnostné otvorenie tohtoročnej sezóny Košickej detskej železnice je už tradične naplánované ako súčasť osláv Dňa mesta Košice na 1. mája. V priebehu sezóny sa stáli aj noví návštevníci stretnú s novinkami aj v oblasti infraštruktúry - od novej výpravnej budovy v Čermeli cez po dlhom čase obnovenú výhybňu Vpred až po opäť krajšiu podobu stanice Alpínka. Skrátka ani v mimosezónnom období sme nezaháľali a snažili sme sa, aby sa naša železnička rozvíjala a bola pre malých aj veľkých záujemcov čoraz príťažlivejšia.

Úvodná snímka: Detská železnica priťahuje malých aj veľkých, domácich aj cezpoľných

Na vašu návštevu sa tešia členovia o. z. Detská železnica Košice!

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy