Soutěžte s VLAKY.NET

3.1.2019 8:00 Milan Vojtek

Soutěžte s VLAKY.NET

Chcete si udělat radost, či třeba potěšit děti – ideálně vlastní, což asi platí pro ty z nás, kteří patří mezi dříve narozené? A chcete či umíte nabídnout i něco pěkné a zajímavé pro návštěvníky VLAKY.NET. Kombinace obojího může zajistit, že se set modelové železnice objeví u vás doma.

Redakce VLAKY.NET přijala nabídku spolupráce pana Ľubomíra Antala z trnavské společnosti ATaC s.r.o. Mnozí, zejména ti, kdo „ujíždí“ na zmenšených vlacích, ji znáte jako provozovatele E-shopu http://www.modelovazeleznica.sk. Naše redakce se rozhodla, že ve spolupráci se zástupcem firmy věnuje set modelové železnice s legendárním Ragulinem tvůrci reportáže s největším ohlasem. Konkrétně se jedná o set firmy ROCO s katalogovým číslem 51292
 
Hodnotícím parametrem bude počet kladných reakcí (like) na článek přes modrá tlačítka přímo na začátku a konci článku/reportáže. Do výsledného počtu budeme počítat like přímo na stránce příspěvku.
 

Pravidla soutěže

 
To hlavní je, že soutěž má podpořit naše přispěvatele z řad mimo členů redakce. Soutěžním pravidlem číslo jedna je tedy skutečnost, že členové redakce jsou ze soutěže vyloučeni.

Ze soutěže jsou rovněž vyloučeny fotoreportáže, fotoblogy a podobně, stejně jako i zpracované úvodní příspěvek k diskusnímu bloku Naše téma. Takže soutěžit budou klasické reportáže. 

Vítězný příspěvek vzejde z hlasování na facebooku. Autor sám případně někdo z jeho přátel vloží odkaz na reportáž na klubový facebook. Pak bude jen čekat, kolik kladných like bude mít jeho příspěvek v době uzávěrky.  
 
Jako organizátor si vyhrazujeme právo diskvalifikovat příspěvek, nebo nezapočítat část like, pokud budou pocházet z podezřelých nebo zjevně falešných profilů.  

Do soutěže mají autoři reportáži možnost přihlásit (vložením na facebook) všechny reportáže, zveřejněné na portálu VLAKY.NET od začátku roku do 31. 3. 2019.  Doba na sbírání like končí o měsíc později, tedy 30. 4. 2019. Následně redakce vyhodnotí podle získaných like vítěze a domluví předání ceny.  

Soutěž i způsob hodnocení je novinkou webu. Jsme si vědomi, že počet like neodráží kvalitu příspěvku, ale jen míru toho, kolik lidí osloví. Sami se budeme učit. Proč jdeme do kritéria měření úspěchu na sociální sítě Vám vysvětlíme. Chceme tak zajistit nezávislost na naší stránce a předejít případnému nařčení, že je soutěž zmanipulovaná. Na druhé straně se v tomto směru sami učíme, je to novinka i pro redakci, takže uvidíme, jak se vše osvědčí. Třeba do budoucna bude zase další soutěž, s hodnotícími parametry, akceptujícími zkušenosti z této premiéry. Prozatím doufáme v toleranci k naší soutěžní prvotině.