Sme len krok od unikátnej atrakcie

4.12.2018 8:00 Zuzana Lehotská Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Sme len krok od unikátnej atrakcie

Váš hlas môže rozhodnúť o tom, či na Slovensku vznikne prvá prevádzka úzkorozchodných drezín na ľudský pohon alebo nie. Dobrovoľníci z Košickej detskej historickej železnice by už v lete budúceho roka chceli spustiť unikátnu prevádzku cyklo a ručných drezín. Všetko však závisí na výsledku verejného hlasovania.

Menej ako minútu vám zaberie bezplatné odoslanie vášho hlasu na www.komunitnegranty.sk za projekt Detskej železnice Košice. Dobrovoľníci vám vopred ďakujú.
 
Na Alpinke už pribudol biely kontajner, ktorý by železničiari z Čermeľa chceli skrášliť a upraviť tak, aby slúžil na parkovanie drezín. „K tomu ešte potrebujeme vybudovať nakoľajovací systém, výhybky a zrekonštruovať drezíny. Všetko je závislé od financií, preto sme sa rozhodli osloviť verejnosť a uchádzať sa o ich hlas v grantovom projekte Nadácie VÚB. Verím, že aj tentoraz nás podporia a na cyklo a ručných drezínach sa budú môcť povoziť už v budúcom roku,“ objasňuje zámer riaditeľ detskej železnice Ľubomír Lehotský.

Na Slovensku pôjde o prvú prevádzku úzkorozchodných drezín na ľudský pohon, ktorá by priniesla pridanú hodnotu celej obľúbenej rekreačnej lokalite Alpinka pri Košiciach. Verejnosti by sme chceli priblížiť aj iný rozmer koľajovej dopravy a zachovať tento druh vozidiel aj pre budúce generácie.

Hlasovanie je bezplatné

Váš hlas môžete zaslať do polnoci 9. decembra na www.komunitnegranty.sk (Košický kraj – Zveľadenie a zatraktívnenie konečnej stanice Alpinka). Všetkým vopred veľmi pekne ďakujeme za podporu a veríme, že sa nám s ich pomocou podarí vybudovať prvú prevádzku drezín na ľudský pohon práve v Košiciach.