Vlakem za týnskou poutí 2018

4.6.2018 18:00Zdroj: Vltavotýnská lokálka, z. s.

Vlakem za týnskou poutí 2018

V sobotu 16. června 2018 budou České dráhy ve spolupráci se spolkem Vltavotýnská lokálka pořádat již čtvrtý ročník úspěšných nostalgických jízd z Číčenic přes Temelín do Týna nad Vltavou a zpět. První spoj bude začínat již v Českých Budějovicích, poslední spoj tam svou jízdu ukončí. Tento rok slaví trať 192 z Číčenic do Týna nad Vltavou již 120 své existence.

 

 

 

Jízda se uskuteční v sobotu 16. června 2018 a během této jízdy počítáme s nasazením dvou kapacitních motorových vozů řady 842 a přípojného vozu řady Bdtn. Motorový vůz řady 842 je pro tuto trať zcela výjimečný a podle našich informací po ní ještě nikdy nejel.

Jízda se bude konat v den pořádání tradiční vltavotýnské pouti a jejím cílem je jednak připomenout provoz vlaků v malebné vltavotýnské krajině, jednak nabídnout rodinný výlet plný zábavy a her na pouť v Týně nad Vltavou. V Číčenicích budou přípoje z/do Českých Budějovic, Vodňan, Protivína či Písku. Vybrané spoje pojedou z Číčenic až do Protivína.

Akce je určena nejen pro zájemce o železnici, ale především pro rodiny s dětmi, jež s námi mohou strávit pohodový a zábavný den. Právě rodiny s dětmi tvořily v minulých ročnících nejčetnější a nejspokojenější část cestujících.

Akce se koná za každého počasí, za přepravu a její bezpečnost ručí České dráhy.

Další informace najdete na webu našeho spolku, na němž si můžete také koupit jízdenky. Sledovat nás můžete rovněž na Facebooku.

Autor úvodní ilustrační fotografie: František Hrneček

Súvisiace odkazy