Den dětí v Praze bude plný dopravních prostředků a zábavy

30.5.2018 18:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Den dětí v Praze bude plný dopravních prostředků a zábavy

V sobotu 2. června 2018 od 9:30 do 17:00 pořádají ROPID, Dopravní podnik hl. m. Prahy a České dráhy s dalšími partnery na nádraží v pražském Braníku a v depu metra na Kačerově velkolepou akci nejen pro malé i velké dopravní příznivce. Návštěvníci se můžou těšit na jízdy historickými vlaky s lokomotivami „velký bejček“ a „karkulka“ do Modřan a motorovým vozem do depa Kačerov.

 

 

 

Na své si přijdou i fanoušci městské hromadné dopravy. Mezi Florencí a Depem Kačerov pojede historická souprava metra, z Braníka k Bílé labuti a zpět vyrazí historická tramvaj a od Nádraží Braník na Pražského povstání pojedou autobusy Ikarus 280 a Karosa ŠD 11.

Historický vlak, který poveze parní lokomotiva „velký bejček“ společně s motorovou lokomotivou „karkulka“, pojede během dne celkem sedmkrát mezi stanicí Praha-Braník a zastávkou Praha-Modřany. Vlak v 10:04 zajede až do stanice Praha-Zbraslav, odkud se bude vracet v 10:49. Poslední vlak z Braníka v 17:01 sveze cestující do Krče, na Kačerov a do Vršovic. Vlak bude sestavený z historických vozů „rybáků“ a chybět v něm nebude ani bufetový vůz.

Atraktivní budou také jízdy historických motorových vozů řady M 262.1 s přípojnými vozy z Braníka do areálu metra na Kačerově, spojené s prohlídkami zdejšího depa. Během dne pojede tento vlak celkem pětkrát, odjezdy z Braníka budou v 9:00, 10:30, 12:40, 14:30 a 16:10.


Propagační skládačka (kliknutí do náhledu otevře celou ve formátu PDF)

Historická vozidla nasadí také pražský dopravní podnik. Fanoušci městské hromadné dopravy se budou moci svézt historickým metrem z Florence do Depa Kačerov a zpět (interval cca 60 minut), dvěma soupravami historických tramvají po trase Nádraží Braník – Karlovo náměstí – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Bílá labuť a zpět (interval 45 minut).

Majitelé historického kloubového Ikarusu a zájezdového autobusu Karosa ŠD 11 nabídnou své služby na trase Nádraží Braník – Pražského povstání.

Kromě těchto historických vozidel bude mezi depem Kačerov a nádražím Braník v 15minutovém intervalu pendlovat také zvláštní autobusová linka s mezizastávkou u stanice Kačerov.

V areálu stanice Praha-Braník bude připravený pestrý program. Návštěvníci se můžou těšit na jízdy motoráčkem „hurvínek“ a na šlapací drezíně (obojí zdarma), výstavu lokomotiv a hasičské techniky, Kinematovlak, stánky s občerstvením a suvenýry a doprovodná hudební, taneční a divadelní vystoupení v provedení dětí z DDM Praha 5. Děti si budou moci zasoutěžit o drobné ceny a nebo se „vyřádit“ na skákacím hradu.

Zábavný program bude připravený i v areálu kačerovského depa. Připravené tu budou hudební a divadelní představení, kreativní workshopy, herní zóna Dino, fotokoutek a kouzelnický workshop.

V historických vlacích bude platit zvláštní jízdné, historickým metrem se svezete za běžné jízdné MHD a jízdy historickými tramvajemi a autobusy včetně zvláštní linky Depo Kačerov – Nádraží Braník budou zdarma.

Podrobné informace včetně jízdních řádů najdete na www.pid.cz/dendeti a http://www.dpp.cz/dendeti/.