Brigáda v Železničnom múzeu SR v dňoch 26. a 27. mája 2018

16.5.2018 8:00Zdroj: Železničné múzeum Slovenskej republiky

Brigáda v Železničnom múzeu SR v dňoch 26. a 27. mája 2018

Kolektív zamestnancov Železničného múzea Slovenskej republiky (ŽMSR) si Vás dovoľuje pozvať na brigádu vo svojom areáli na Rendezi, ktorá bude zameraná na rozšírenie a údržbu historických železničných predmetov vo vlastnej expozícii a prípravu areálu pred Celoslovenským zrazom historických vozidiel.

Účelom zvolania brigády je umožniť železničným nadšencom prispieť k budovaniu Národného železničného parku, pracovať medzi zbierkovými predmetmi a naučiť sa niečo nové o histórii a technike železničného odvetvia v priateľskom kolektíve a prostredí.

 

Oficiálne stretnutie účastníkov a zahájenie brigády je 26. mája o 9.00 h pred personálnou budovou ŽMSR na Rendezi, teda v starom rušňovom depe Bratislava východ na Dopravnej ulici.

Náplň práce bude nasledovná:

  • osádzanie drôtovodných šácht pre ovládanie mechanických závor
  • obnova popiskového systému v areáli
  • údržba točne
  • údržba historických vozidiel v expozícii
  • odstránenie a redukovanie náletových drevín a kríkov v areáli

V prípade záujmu si zo sebou treba vziať oblečenie vhodné na prácu, pracovné rukavice a dobrú náladu. Stravovanie bude zabezpečené len pre registrovaných účastníkov. Registrácia je možná prostredníctvom portálu VLAKY.NET (registrácia nižšie) alebo na adrese gunis.roman@zsr.sk (do piatku 25.5. do 12.00 h). V sobotu o 17.00 je naplánované posedenie pre účastníkov pri dobrom jedle a pití. Prespatie bude možné v spacích vozňoch, spacáky je nutné si priniesť so sebou.

Online registrácia na podujatie
 
Vekové hranice účastníkov sú neobmedzené. Radi Vás privítame v našom kolektíve pri úsilí postupného budovania Národného železničného parku.

Tešíme sa na stretnutie s Vami!

Kolektív ŽMSR