2 % pre Klub železničných modelárov Považia

17.3.2017 18:00Zdroj: Klub železničných modelárov Považia

2 % pre Klub železničných modelárov Považia

Na našu výzvu, týkajúcu sa priestoru na stránke VLAKY.NET, ktorý môžu železničné spolky aktuálne využiť vo veci 2 % z dane, zareagoval Klub železničných modelárov Považia a zaslal nám nižšie uvedené materiály. Na nasledujúcich riadkoch sa vám teda sám predstaví a prednesie spomínanú žiadosť.

 

 

 

 

Klub železničných modelárov Považia je neziskovka, ktorá vznikla v roku 2011. Jej piati členovia a ďalší podporovatelia, sú z Považskej Bystrice, ktorí boli "vychovaní" na statickom modeli v Centre voľného času. Na moduloch budujú úseky tratí na Považí.

Prvotným projektom bol úsek Nemšová – Lednické Rovne, ktorý sa podarilo postaviť s podporou vtedajšieho grantu SPP a prezentovaný bol príznačne v Lednických Rovniach. Súčasťou modulovky sú tri stanice - Nemšová, Pruské a Lednické Rovne. Model na motívy trate skladajúci sa z 45 modulov bol neskôr doplnený o točne, ktorými sme zabezpečovali otáčanie lokomotív a ich parkovanie. Už štyri roky sa pravidelne na nás môžu pozrieť záujemcovia v Považskej Bystrici, kde počas každého leta rozkladáme v telocvični celú modulovku. V minulom roku sme tiež otvárali sezónu v skanzene vo Vychylovke.

V najbližšom čase by sme chceli dokončiť niektoré moduly, ktoré ešte nemáme úplne hotové (najmä krajinu v stanici Nemšová) a začať sa venovať stavbe staničiek a traťových úsekov. V tomto roku sme tiež zmenili priestory, ktoré síce nie sú veľké, ale na tvorbu postačujúce. Nakoľko sme v minulých rokoch medzi naše moduly zaradili aj hostí z Bratislavy a Prešova, v tomto roku by sme sa aj my chceli so svojimi modulmi zúčastniť na spoločných stretnutiach s ostatnými klubmi.

Veríme, že aj s vašou pomocou prostredníctvom 2 %, prípadne formou aktívneho, či čestného členstva, budeme môcť v tvorivej práci pokračovať. Naše aktivity si môžete pozrieť na FB stránke: https://www.facebook.com/kzmpovazia/

Formulár na darovanie 2% môžete stiahnuť tu: http://edusmile.sk/wp-content/uploads/2017/02/vyhlasenie_2perc_2016.pdf

Ďakujeme!