Vzácná návštěva v Sedlčanech

20.9.2016 8:00 Jiří Řechka

Vzácná návštěva v Sedlčanech

Když jsem v létě při mých letních jízdách zavítal do Sedlčan, dozvěděl jsem se o připravované jízdě motorového vozu M 274.004 modrý šíp do Sedlčanské kotliny. Přál jsem si, aby to organizátorům vyšlo, včetně počasí. Při plánování tohoto dne jsem byl bohužel nucen vynechat návštěvu na dnu otevřených dveří v PJ Trutnov, nedá se být na dvou místech v jednom dni. Tak snad příští rok.

 

 

 

 

Do Sedlčan jsem oné neděle 11. září 2016 vyjel z pražského hlavního nádraží českobudějovickým rychlíkem do Olbramovic, kde jsem přestoupil na osobní vlak tvořený motorovým vozem 810.007. Poslední snímek tohoto vozu v mém archivu je ještě v původním barevném provedení, takže jsem byl příjemně překvapen, když jsem jej spatřil v korporátním zbarvení ČD a upravený na bezobslužný provoz, včetně držáků na kola. Po příjezdu do Sedlčan jsem zjistil, že modrý šíp se zde ještě nenachází, čemuž jsem byl rád, chtěl jsem zaznamenat jeho příjezd.


Plakát akce

Ještě doma jsem trochu prostudoval mapu Sedlčan a jejich okolí pro výběr místa k fotografování, nechtěl jsem být jen ve stanici při takovéto vzácné návštěvě. Na místě jsem se nedozvěděl přesný čas příjezdu modrého šípu, a tak jsem se rozhodl zdokumentovat jeho první historický příjezd do Sedlčan pár desítek metrů od stanice. Nechtěl jsem riskovat, že při delším pěším přesunu příjezd promeškám. Na stanici již příjezd modrého šípu očekávala řada zájemců, také bylo hezké počasí, jak je v současné době na celém území republiky. Před příjezdem vzácné návštěvy odjel na trať vlak Posázavského Pacifiku, následovaný pravidelným vlakem ČD.


Sedlčany: 810.007 odjíždí jako Os 26111 © Jiří Řechka

Když jsem zaslechl zvuk a houkání vlaku, domníval jsem se, že onen okamžik je zde. Ale to se vracel zpět do stanice Posázavský Pacifik. Poté již přišel okamžik příjezdu motorového vozu M 274.004 do vlakové stanice Sedlčany. Ve stanici bylo přichystáno slavnostní přivítání, než jsem přišel, bylo po projevech, ale o to více byl již modrý šíp zaplněn cestujícími pro první jízdu do Štětkovic. Po provedení fotodokumentace modrého šípu ve stanici jsem opět odešel na moje první fotografické místo, očekávaje první jízdu do Štětkovic. Po průjezdu vozu jsem zahájil pěší přesun na místo, které, jsem si vyhlédl předchozí den na mapě.


Sedlčany: „modrý šíp“ M 274.004 © Jiří Řechka

Moje cesta vedla okolo privátního zámku Červený Hrádek, který jsem při mé předchozí návštěvě těchto míst z časových důvodů nestihl vyfotografovat, na přejezd polní cesty, kde jsem chtěl provést fotodokumentaci průjezdů vlaků. Měl jsem menší obavu, zda se na příslušné místo dostanu včas. Cesta v tomto směru byla trochu nepříjemná, protože vedla do kopce. Nakonec jsem na místo dorazil včas a tak jsem si mohl vyfotografovat průjezd Posázavského Pacifiku a hlavně následný návrat modrého šípu do Sedlčan. Průjezdy vlaků byly načasovány v rychlém sledu, počkal jsem zde na opětovný průjezd modrého šípu do Štětkovic. A nejen já.


Sedlčany-Červený Hrádek: M 274.004 při VIP jízdě do Štětkovic © Jiří Řechka

Tentokráte se jednalo o VIP jízdu. Po průjezdu mně pohled na hodinky připomenul, že je čas na návrat do Sedlčan na vlakovou stanici. V mém plánu byl odjezd Posázavským Pacifikem do Štětkovic a tam dokončení mé fotografické cesty za modrým šípem. Po návratu jsem si kromě jízdenky zakoupil také publikaci o Sedlčance, která pojednává o historii této regionální dráhy. Pak již následoval odjezd do Štětkovic, kde jsem ještě stihl vyfotografovat odjezd modrého šípu do Sedlčan. Po jeho odjezdu a přestavění soupravy Posázavského Pacifiku jsem počkal na odjezd tohoto vlaku a pak provedl dokumentace stanice.


Štětkovice: T 435.003 odváží vlak do Sedlčan © Jiří Řechka

Poté jsem po dotazu u jednoho fotografa navštívil místní restauraci, sluníčko mne poněkud vysálo, takže na pořadu bylo zahnat žízeň. Jak jinak než pivem, a protože i žaludek se dožadoval svého přídělu, uspokojil jsem své chuťové pohárky nabízenou dršťkovou polévkou. Dobrou. Po opuštění restaurace jsem se vydal najít místo mimo stanici pro další fotografování průjezdů mimořádných vlaků.  Po příjezdu modrého šípu jsem se rozhodl vyfotografovat jeho návrat do Sedlčan u zbytku nadjezdu s akvaduktem. Na místě samém návrat očekával již další šotouš.


Bořená Hora: zbytky pilíře nadjezdu s akvaduktem © Jiří Řechka

Po uplynutí doby, kdy měl modrý šíp již projet do Sedlčan, jsem začal být trochu nervózní, následným pravidelným vlakem ČD jsem se již měl vracet do Olbramovic a dále do Prahy. Po několika minutách, jsme zaslechli lokomotivní houkačku, jen zněla z opačného směru. Nakonec se v zářezu objevil Posázavský Pacifik s kompletní vlakovou soupravou. Po jeho průjezdu jsem již nečekal na modrý šíp, nevěděl jsem, jak bude provoz dál vypadat. A tak návrat modrého šípu do Sedlčan jsem zaznamenal na odjezdu ze Štětkovic. Nakonec se ukázalo, že pokud bych na vyhlédnutém místě počkal na jeho průjezd, vše bych stihl.


Štětkovice: 810.007 jako Os 26117 a T 435.003 se soupravou vlaku Posázavského Pacifiku
© Jiří Řechka

Ale jsou okamžiky, že se musí člověk nějak rozhodnout. Příjezdem pravidelného vlaku ČD do Štětkovic skončil pro mne velmi zajímavý den, který se asi už nebude opakovat. A také, jak to už tak bývá, setkal jsem se zde s přáteli a nové jsem poznal, na závěr připojené galerie snímků jsem přidal fotografii Jana Kubeše, který po tom dnu mezi takovéto patří. Trochu jsem byl „zklamán“, že v Sedlčanech nebyla původně slibovaná vrútecká bobina. Při prezentaci modrého šípu bylo řečeno, proč k tomu došlo. Myslím, že to byly provozně traťové podmínky.


Sedlčany-Červený Hrádek: „modrý šíp“ a šotouši © Jiří Řechka

Akce se podle mne vydařila, zájem o jízdu modrého šípu byl veliký, nevím, jestli se dostalo na všechny zájemce. Po příjezdu do Olbramovic a následném příjezdu rychlíku do Prahy jsem odcestoval domů, tentokráte jsem ten zbytek cesty musel absolvovat ve stoje, protože rychlík byl plný. Navíc mne mrzela skutečnost, že se mi v Olbramovicích zase nepodařilo získat staniční razítko do své sbírky. Jsou tam totiž velice krátké doby na přestup a dlouhá cesta k dopravní kanceláři. Tolik tedy o této mimořádné jízdě a návštěvě motorového vozu M 274.004 modrý šíp v Sedlčanech. 


Olbramovice: 362.079 v čele R 635 © Jiří Řechka

Prameny a odkazy:

  1. Sedlčany – Wikipedie
  2. Železniční trať Olbramovice–Sedlčany – Wikipedie
  3. Sedlčanka, regionální dráha – amatérský web
  4. Motorový vůz M 274.0 – Wikipedie
  5. Na Příbramsko dorazí unikátní motorový vůz „Modrý šíp - Deník.cz
  6. Legendární Modrý šíp v Sedlčanech – fotogalerie na webu Sedlčanský kurýr
  7. Posázavský Pacifik – stránka spolku

Úvodní snímek: M 274.004 přijíždí do Sedlčan © Jiří Řechka

Upravil a odkazy doplnil PhDr. Zbyněk Zlinský

Galéria

Súvisiace odkazy