S papagájom na Európske ľudové remeslo do Kežmarku

5.7.2016 8:00Zdroj: Klub železničných historických vozidiel Poprad

S papagájom na Európske ľudové remeslo do Kežmarku

Klub železničných historických vozidiel Poprad a mesto Kežmarok v spolupráci s organizátormi Európskeho ľudového remesla v Kežmarku pripravili pre cestujúcich a návštevníkov EĽRO 2016 možnosť odviezť sa na trase Poprad - Kežmarok a späť historickým vlakom ťahaným parnou lokomotívou 477.013. Parný vlak na 26. ročník medzinárodného festivalu bude premávať dňa 9.7.2016.

EĽRO 2016 sa koná v dňoch 8.7. - 10.7.2016 a tento ročník je venovaný cechu hrnčiarskemu (460 rokov od založenia) a kežmarským kníhtlačiarom (19. storočie).

 


Festival ročne navštívi cez štyridsaťtisíc návštevníkov. Okrem kultúrneho pôžitku EĽRO spája rozcestované kežmarské rodiny, kedy sa kamaráti vracajú do svojho rodiska vychutnať si atmosféru EĽRO. Mesto pripravilo bohatý kultúrny program, počas ktorého môžu návštevníci vidieť približne tisíc účinkujúcich a množstvo umeleckých diel z rúk asi dvesto remeselníkov.

V areáli EĽRo  sa môžete tešiť na podkúvanie koňa v kováčskej vyhni pred hradom  či na dobové tance na hradnom nádvorí. Rodiny s deťmi v sobotu 9. júla odvezie historický parný vlak na trase Svit – Poprad – Kežmarok. Pre deti  budú pripravené mnohé ďalšie atrakcie  -  novinkou je historický tábor s dobovými hrami. Pred hradom sa odohrá rytiersky turnaj na koňoch, ktorý divákov vráti do dávnej minulosti.

Pre tých, ktorí milujú rozprávky, budú na hradnom nádvorí  pripravené Šípkova Ruženka, Ruže a meč a rozprávka s pesničkami na Kežmarskom hrade s názvom ... A MUSÍ BYŤ PRINCEZNÁ. Celé vystúpenie sa hrá v krásnych dobových kostýmoch, v špeciálne scénograficky upravenom prostredí.

A mnoho ďalšieho vrátane jazdy parným vlakom čaká na návštevníkov EĽRO 2016!

EĽRO 2016

Foto v titulke: paparaci.sk

Súvisiace trate

  • ŽSR-185: Poprad-Tatry - Plaveč; Studený Potok - Tatranská Lomnica