Pozývame na košickú „Rušňoparádu 2016“

7.4.2016 8:00Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Pozývame na košickú „Rušňoparádu 2016“

Už 16. - 17. apríla privítame nový parný rušeň Krutwig, povozíme sa na Katke - najstaršej funkčnej parnej lokomotíve v strednej Európe, predstavíme prvú komplexnú monografiu o detskej železnici v Košiciach, pokocháme sa historickými i modernými rušňami, vypravíme mimoriadne historické vlaky do obcí a miest na východe Slovenska a spoločne sa zabavíme...

 

 

 

 

Rušňoparáda je najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach. Organizátormi podujatia sú Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a OZ Detská železnica Košice. Ide o tradičné rodinné podujatie cielené na predstavenie unikátnych historických lokomotív i moderných vlakových súprav a rušňov.

Návštevníci si ich budú môcť doslova ohmatať. Pre deti sú od rána až do večera pripravené zábavné atrakcie a kreatívne dielne, občerstvenie, hudba, premietanie a ďalšie. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska, dokonca aj z takých miest, kde už osobná doprava roky nepremáva (Sečovce, Medzev).

Srdečne Vás pozývame a tešíme sa na stretnutie v Košiciach 16. – 17. apríla v Rušňovom depe Železničnej spoločnosti Slovensko na ul. Pri bitúnku 2. Viac informácií nájdete v tlačovej správe a na špeciálnej stránke.

Nech to para tlačí!

Úvodná ilustračná snímka: Atmosféra minuloročnej „Rušňoparády“ © Ondrej Krajňák

Súvisiace odkazy