Narodeninový predkrm

5.5.2015 8:00 Kamil Korecz

Narodeninový predkrm

Aj takto by sa mohla začínať dnešná ranná aktualita zverejnená na obľúbenom portáli VLAKY.NET. V skutočnosti sú však nasledovné riadky a najmä galéria fotografií venované ohliadnutiu za prvou jazdou zamračenej, dnes už zaradenej medzi múzejné vozidlá v starostlivosti Prievidzského Parostrojného spolku, ktorá má zanedlho vyraziť do Slovenského raja.

 

 

 

 

Stalo sa 18. apríla 2014, keď sa v súlade s informáciami avizovanými v pozvánke ráno na prievidzskej železničnej stanici rozozvučalo srdiečko K6S310DR svojim charakteristickým tlkotom. Svoje vitálne funkcie oznamovala zamračená 751.131-4 v akustických kruhoch rozliehajúcich sa do širokého okolia. Netlmený zvuk agregátu ČKD otočil hlavu snáď každému, kto sa ocitol v jeho dosahu. Je obdivuhodné, že po takmer päťdesiatročnej službe dokážu tieto stroje spoľahlivo pracovať a voziť vozne plné nákladu, alebo ako tomu bolo v tomto prípade, plné spokojných cestujúcich vrátane železničných fanúšikov s ušami vyšpičkovanými pekne doširoka.


Príležitostná smerová tabuľa © Kamil Korecz

Tri vozne dolu brehom nerobili zamračenej žiadne problémy a tak po krátkom zastavení v Novákoch doviezla svoj vlak včas na križovanie s pravidelným rýchlikom v Zemianskych Kostoľanoch. Po jeho prechode zostávalo prekonať ešte druhú polovicu cesty, odstaviť súpravu na druhej koľaji, za záujmu malých aj veľkých obehnúť súpravu a potom už len čakať na svoju popoludňajšiu cestu späť.


Súprava pripravená na návrat zo stanice Veľké Bielice © Kamil Korecz

Medzičasom mali cestujúci možnosť organizovane navštíviť neďalekú hvezdáreň, alebo sa venovať individuálnemu programu. Tak som učinil aj ja. Najskôr som v spoločnosti britských železničných cestovateľov fotograficky zachytil hviezdu dňa v tejto malej ospalej staničke. Zvyšný čas som využil na presun do neďalekých Chynorian a obhliadku aktuálneho stavu niekdajšej žabokrekskej spojky.


Stav žabokrekskej spojky © Kamil Korecz

Spiatočná cesta do Prievidze umožnila viac vyniknúť netlmenému zvuku charakteristickému práve pre tieto stroje. Ten sa rozliehal do krajiny v sídlach pozdĺž trate a ešte intenzívnejšie aj mimo nich na dnes už skoro muzeálnej dráhe, ale aj na jej zánovnej preložke vynútenej banskou činnosťou.


Dnes múzejná 751.131-4 ešte v činnej službe (Dolný Hričov, 21.5.2005) © Kamil Korecz

Každý, kto pod vplyvom týchto riadkov zatúžil započúvať sa do známej piesne synchronizovaného kovového orchestra, bude mať jedinečnú možnosť už počas nastávajúceho víkendu, keďže práve zamračená odvezie do Slovenského raja početnú skupinu turistov z prievidzského regiónu. Navyše je táto jazda kombinovaná s jedenástym narodeninovým podujatím internetového magazínu VLAKY.NET.

Prostredie koncentrovanej prírody, chladná voda, svieži vzduch, stretnutia so známymi z virtuálneho sveta, dunenie preplňovaného šesťvalca a aj nejaká tá fotka pre radosť i do archívu, to vždy poteší. A potešiť môže aj po desiatich rokoch – tak ako mňa potešil jeden záber z napäťovej výluky okolo Dolného Hričova, kde som zastihol práve 751.131-4 ako usilovne vypomáha ešte v rámci svojej aktívnej služby.

Úvodná snímka: Mimoriadny vlak dorazil do stanice Veľké Bielice © Kamil Korecz

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy