Ze Sebnitz do Dolní Poustevny konečně zase jezdí vlaky

16.7.2014 8:00 Helmut Böhme

Ze Sebnitz do Dolní Poustevny konečně zase jezdí vlaky

V sobotu 5. července se znovu vrátí pravidelná osobní železniční doprava na trať Dolní Poustevna – Sebnitz. Otevření části tratě včetně železničního přechodu umožní zavést novou linku U28, která spojí Děčín, Dolní Žleb, Bad Schandau, Sebnitz, Dolní Poustevnu, Mikulášovice a Rumburk. Na nové lince pojede denně osm párů přímých vlaků.

 

 

 

 

Tak zněly úvodní věty tiskové zprávy našeho národního osobního železničního dopravce ze dne 25. června tohoto roku, která se ve svém závěru zmiňovala také o tom, že slavnostní zahájení provozu se uskuteční v pátek 4. července. Pravidelný provoz začne v sobotu 5. července. Pro cestující, kteří budou mít zájem vyzkoušet nové spojení, připravily České dráhy, DB Regio a VVO při příležitosti zahájení na první červencový víkend výhodnou nabídku: cestující budou přepraveni za levnější jízdné: 10 Kč nebo 1 EUR.

Naplnil se tak slib, učiněný při příležitosti prezentace jízdního řádu 2014 v Ústeckém kraji, o němž byla zmínka v souhrnném článku ze 4.12.2013. Bohužel nikoliv už ten, že redakci VLAKY.NET bude zaslána pozvánka na ono slavnostní zahájení obnoveného provozu, takže jsme z něj nemohli přinést reportáž, s níž jsme s určitostí počítali. Proto jsem rád, že článek na toto téma v našem internetovém magazínu nakonec chybět nebude, a to zásluhou našeho německého reportéra, který nám zaslal následující text s doprovodným obrazovým materiálem.

*****

V roce 1870 saský sněm povolil stavbu železnice z Bautzenu (Budyšína) přes Šluknov do Sebnitzu (Žebnice). Rakouská koncese pro trať' Rumburk – Šluknov, eventuálně s pokračováním do Budyšína, byla 17.7. roku 1871 přidělena České severní dráze, která ovšem neměla zájem o pokračování do Budyšina, protože by to byla konkurence pro trať Praha – Rumburk – Ebersbach.

Stavba úseku Bad Schandau – Neustadt (Sachsen) proběhla v letech 1871 - 1874, ze Šluknova do Sebnitzu pak do roku 1905. 8.5.1945 končila přeshraniční doprava ze Sebnitzu do Dolní Poustevny. Po roce 1989 běhali opakovaně čeští i němečtí občané s plakáty a transparenty po městě Sebnitz a žádali obnovení dopravy železniční dopravy do Dolní Poustevny. Konec tratě jsem zaznamenal dne 11.5.2009.

Tlak „zdola“ pak pokračoval a byl tak velký, že IDS Verkehrsverbund Oberelbe (VVO) v roce 2012 upustil od záměru v úseku Bad Schandau – Sebnitz už neobjednat osobní dopravu. Od 12.10.2010 vyjela na trať do Sebnitz společnost Städtebahn Sachsen. Já jsem se tam vydal dne 8.4.2013.

I když Češi obnovili chybějící kolej po státní hranice už v roce 2009, Němci potřebovali hanebných dalších pět let, aby obnovili směšných 600 m od hranice do stanice Sebnitz. Zatímco Ústecký kraj včas informoval o obnovení provozu, VVO se zesměšnil tiskovou zprávou, že 2. července, tj. pouhé 3 dni před plánovaným obnovením provozu, chce o něm rozhodnout.

Nyní ale k potěšujícím událostem: Jak se rozkřiklo na K-reportu, ještě před zahájením pravidelného provozu proběhly od 17.6.2014 testovací a školící jízdy, které zdokumentoval můj kamarád Niels. 4.7.2014 se po obnovené trati projeli papaláši z obou stran hranice, mimo jiných také saský ministr dopravy Morlock, známý svým preferováním dopravy silniční.

O následujícím víkendu se konaly oslavy pro veřejnost. Na internetu se objevily zprávy, že v sobotu tam panovaly chaotické poměry, takže jsem se s kamarády dohodl, že nově zavedenou dopravu zdokumentujeme v neděli. I když se po ty dva první dny dalo mezi Rumburkem a Děčínem přes Sebnitz dalo jezdit za pouhých 10 Kč nebo 1 €, my jsme zvolili pro snazší dokumentaci dopravu gumokolní.


Zvláštní jízdenka byla dvojjazyčná © Helmut Böhme

Nejprve jsme fotili v stanici Sebnitz, která je dálkové ovládaná ze stanice Neustadt(Sachsen). Na oslavy tam z Německa přijely dvě nostalgické soupravy společnosti OSEF  se stroji s 110.331, 105.015 a 772.413. Stanice je vybavena samovratnými výhybkami, jejichž polohu ukazuje návěstidlo na vjezdu.


Vjezd do stanice Sebnitz © Helmut Böhme

Pak jsme se přesunuli do Dolní Poustevny.


Dvojice přeplněných jednotek „Desiro“ míří do Sebnitz © Helmut Böhme

Při dokumentaci stanice jsme na rezavé kolejnici narazili na jakousi zánovní krabičku, jejíž poslání nám jistě vysvětlí některý na slovo vzatý odborník.


Tajemná krabička na kolejnici © Helmut Böhme

Zmrzačená stanice Dolní Poustevna má už jen dvě výhybky a jediné nástupiště, takže křižování vlaků bylo poměrně složité, o možnosti objetí soupravy nemluvě.


Složitá dopravní situace v Dolní Poustevně © Helmut Böhme

Pak jsme se vydali podél trati, abychom zachytili vlaky na zajímavých místech. Prvním byl most přes Luční potok mezi Dolní a Horní Poustevnou.


Pendl Sebnitz – Mikulášovice dolní nádraží s 772.413 v čele © Helmut Böhme

Později jsme zajeli i k viaduktu u Vilémova.


Nostalgický vlak vedený strojem 105.015 © Helmut Böhme

Další snímky jsme pořídili ve stanicích Mikulášovice dolní nádraží …


Vratná souprava s lokomotivami 110.331 a 105.015 © Helmut Böhme

… a Šluknov.


Týž německý vlak v další české stanici © Helmut Böhme

V 15:43 hod. jsem se ve Velkém Šenově rozloučil z kamarády a vrátil jsem se domů, neboť v noci jsem roznášel nedělní noviny a byl jsem už hodně unavený. Další moje fotografie najdete na Photobucket a k dispozici jsou i dvě videa: Sebnitz - Dolní Poustevna a Sebnitz - Dolní Poustevna 1.

Odkazy:

  1. Trať Dolní Poustevna – Sebnitz se znovu otevře, nová linka U28 zkrátí cestovní čas až o polovinu (tisková zpráva ČD ve formátu PDF)
  2. Trať Dolní Poustevna – Sebnitz se po desetiletích otevírá (tisková zpráva SŽDC ve formátu PDF)
  3. Železniční trať Rumburk–Sebnitz – Wikipedie
  4. Schválení železničního propojení mezi městy Sebnitz a Dolní Poustevna – zpráva na webu Euroregionu Elbe/Labe
  5. Koleje po letech opět propojily Dolní Poustevnu a Sebnitz - ŽelPage

Úvodní snímek: Dvojice jednotek „Desiro“ v Dolní Poustevně © Helmut Böhme

Upravil, úvodem opatřil a odkazy doplnil PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy