S Mikulášom z Košíc do Prešova a späť, 1.12.2013

18.11.2013 16:00Zdroj: Klub historických koľajových vozidiel

S Mikulášom z Košíc do Prešova a späť, 1.12.2013

Mikuláš, čert i anjeli z Klubu historických koľajových vozidiel (KHKV) už po piatykrát potešia deti, ktoré v nedeľu, 1. decembra 2013 zavítajú na netradičnú nostalgickú jazdu na trati Košice – Prešov – Košice. Členovia klubu pripravili pre cestujúcich aj veľké železničné prekvapenie.

„Na prekvapení sme pracovali viac ako tri roky za pomoci sponzorov a projektu Terra Incognita Košického samosprávneho kraja. Verím, že od teraz bude rozdávať radosť mnohým našim cestujúcim,“ nechcel viac prezrádzať o pripravovanom prekvapení projektový manažér KHKV Ľubomír Lehotský.

 

 

Po minuloročných skúsenostiach a veľkom záujme, v spolupráci so ŽSR a Múzejno-dokumentačným centrom ŽSR pripravili tri páry historických vlakov. Deťúrence a ich rodičia si tak môžu vybrať, ktorá jazda im bude viac vyhovovať. „Mysleli sme aj na cestujúcich z metropoly Šariša, aby sa mohli odviesť do Košíc a späť. Tomu sa prispôsobil aj cestovný poriadok. Miesta si môžu rezervovať ešte do 25. novembra,“ dodal Ľ. Lehotský.

Odchody zo železničných staníc

Košice 08:50 11:10 13:40
Prešov 10:10 12:10 14:40

Okrem týchto staníc vlak zastaví pri každej jazde aj v Kysaku, a po dohode a objednávke vopred aj v iných staniciach na trati.

Program

  • počas cesty vlakom bude sv. Mikuláš, anjeli a čert rozdávať balíčky priamo vo vagónoch
  • fotenie s Mikulášom
  • návšteva detí u „uja“ výpravcu v dopravnej kancelárii
  • možnosť individuálnych predvianočných nákupov v Prešove, resp. Košiciach
  • vagóny sú vykurované
  • max. rýchlosť vlaku 60 km/hod.
  • mikulášske balíčky budú obsahovať sladkosti a vláčikové prekvapenie.

Cestovné

  Dospelí Deti do 15 rokov Deti do 3 rokov Rodinný lístok
Spiatočný lístok 7,- € 5,- € bezplatne 20,- €
Jednosmerný lístok 5,- € 3,- € bezplatne  

Lístky sa nepredávajú v pokladni ŽSR/ZSSK a ani nikde v predpredaji. Platí sa až vo vlaku. Cestovné tvorí dobrovoľný príspevok a odporúčaná výška pokrýva nevyhnutné náklady na jazdu historickým vlakom. Výťažok z cestovného, ako aj dobrovoľné príspevky, budú použité na opravu a záchranu historického parného rušňa 434.2338. Ďakujeme.

Rezervácie a informácie

Miesta si môžete rezervovať prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.khkv.sk (pod plagátom), prípadne mailom na rezervaciekhkv@gmail.com. Rezervácie treba nahlásiť a mikulášske balíčky vopred uhradiť podľa pokynov, ktoré Vám zašleme na základe rezervácie mailom najneskôr do 25. novembra 2013. Rezervácia lístkov je bezplatná a cestovné sa platí priamo vo vlaku.

Bližšie informácie radi poskytneme na t. č.: 0905 496 426

 

Teší sa na vás sv. Mikuláš, anjeli aj čert a samozrejme vykúrené vagóny!

Súvisiace trate