Detská železnica v Košiciach pozýva do zimnej rozprávkovej galaxie

15.1.2013 8:00Zdroj: Košická detská historická železnica

Detská železnica v Košiciach pozýva do zimnej rozprávkovej galaxie

Košická detská historická železnica (KDHŽ), ako jedna z najväčších atrakcií a ozdôb Košíc, pozýva návštevníkov do zimnej rozprávkovej galaxie, 19. a 20. januára 2013. Dvojdňová divadelná performance bude súčasťou otváracieho ceremoniálu Európskeho hlavného mesta kultúry – Košice 2013.

Interaktívne plenérové predstavenie Divadla Neon zavedie veľkých i malých návštevníkov Detskej železnice do magického sveta tradičných i moderných rozprávok. V sobotu (19.1.) aj v nedeľu (20.1.) sa uskutočnia dve atraktívne jazdy zasneženým Čermeľským údolím, po oba dni vždy o 11:00 a 13:00 hod.

 

Zimné jazdy sú v podmienkach železničky skutočným unikátom a deje sa tak vôbec prvýkrát v jej takmer 60- ročnej histórii,“ povedal riaditeľ Košickej detskej historickej železnice Ľubomír Lehotský. Na divákov nevšedného predstavenia čakajú živí herci, nadrozmerné bábky, sochy, dvanásti mesiačikovia a samozrejme jazda vo vláčiku detskej železnice.

Deti nebudú iba pasívnymi pozorovateľmi, ale stanú sa aktívnymi spolutvorcami vystúpenia. Okrem dvanástich mesiačikov, Červenej čiapočky a vlka sa na košickú železničku možno zatúla aj Snehulienka a sedem trpaslíkov. Nenechajte si ujsť tento netradičný zážitok a vydajte sa s nami do rozprávkovej galaxie,“ pozýva Zuzana Dovičáková z občianskeho združenia Divadlo Neon.

Originálna performance plná divadla, spevu, hudby a samozrejme zážitkov i posolstiev vyvrcholí vypustením balónov šťastia. Aj takto odprevadíme naše mesto na úspešnú cestu európskej kultúry,“ dodal Ľ. Lehotský.

Na trati Čermeľ – Alpinka a späť budú premávať dve motorové lokomotívy Danka, ktorej pomôže aj nedávno zrekonštruovaná Janka. K dispozícii budú deky a horúci čaj. Napriek tomu organizátori vyzývajú cestujúcich, aby nepodcenili teplé oblečenie. Cestovné lístky si ako vždy budete môcť zaobstarať priamo na stanici v Čermeli, pol hodinu pred odchodom vlaku.

Podujatie podporilo Mesto Košice a Košice Európske hlavné mesto kultúry 2013. Organizátorom podujatia je OZ Detská železnica Košice (OZ DŽK). Partnermi sú: OZ Klub historických koľajových vozidiel, OZ Divadlo Neon a klub mladých železničiarov.

 

Súvisiace trate