115. výročí zahájení provozu na místní dráze z Poličky do Skutče

5.10.2012 18:00 Josef Vendolský

115. výročí zahájení provozu na místní dráze z Poličky do Skutče

Dne 6.10.2012 si připomínáme 115. výročí zahájení provozu na místní dráze z Poličky do Skutče. U této příležitosti pro vás Městské muzeum a galerie Polička ve spolupráci s volným sdružením Poličská lokálka a Malým železničním muzeem v Cerekvici nad Loučnou připravily výstavu v Centru Bohuslava Martinů Polička.

 

 

 


Na výstavě budete mít možnost shlédnout množství fotografií a dokumentů z historie lokálky, navštívíte kancelář pana přednosty, uvidíte vývoj stejnokrojů železničních zaměstnanců a prohlédnete si množství zajímavých předmětů, které železničáři potřebovali a potřebují k výkonu svého povolání. Pro nejmenší bude připravena například ukázka parního stroje nebo modelů vláčků.

Aktualizace 16.12.2012:

Vernisáž výstavy se uskutečnila v sobotu 6.10.2012 ve 14:00 hod. v Centru Bohuslava Martinů v Poličce. Výstavu zahájil Pavel Stejskal a Josef Vendolský. Účastníci vyslechli Humoresku Antonína Dvořáka v podání hobojistky Pavly Kostelecké a houslisty Karla Hampla. O vernisáži už informovala naše původní reportáž.

Výstava Jede jede mašinka k výročí místní trati Svitavy – Polička – Žďárec u Skutče byla pro velký úspěch prodlouženado 10. 2. 2013.

 

Na vaši návštěvu se těší pořadatelé.

Súvisiace odkazy