Hradečtí modeláři zvou na výstavu

16.10.2011 12:00 -zz- Zdroj: KŽM Hradec Králové

Hradečtí modeláři zvou na výstavu

Milovníci modelů železnice si v době od pátku 14. do neděle 23. října přijdou na své. Klub železničních modelářů Hradec Králové připravil pro veřejnost tradiční podzimní výstavu, která bude k vidění v suterénu budovy hradeckého hlavního nádraží. Modeláři návštěvníkům představí v provozu čtyři kolejiště, mezi kterými bude také úplně nové rozchodu H0.

 
 
 
 
 
 
Tuto zvěst si mohl přečíst každý obyvatel východočeské metropole v posledním čísle informačního zpravodaje statutárního města Hradce Králové Radnice. A dovědět se také, že výstava je přístupná v sobotu a v neděli v době od 9:00 do 18:00 hodin, v dnech pracovních pak od 14:00 do 18:00 hodin, avšak mateřské a základní školy si mohou na telefonu +420 602 406 236 domluvit i návštěvu dopolední.
 

Plakát zvoucí na výstavu © KŽM Hradec Králové
 
Tahákem výstavy by měla být právě výše zmíněná premiéra kolejiště velikosti (nikoliv samozřejmě rozchodu, jak píše Radnice) H0, které také není tak docela nové. Jde totiž o generální přestavbu původního kolejiště MTH Hradec Králové, které bylo určeno k likvidaci. Avšak z něj postupem času mnoho nezůstalo. Kolejiště je stále ve výstavbě tak prosíme o pochopení případných nedostatků, prosí o shovívavost jeho provozovatelé ve stručném textu, který dorazil do naší redakce.
 

Kolejiště KŽM Hradec Králové: zhlaví stanice Ouklice © KŽM Hradec Králové
 

Kolejiště KŽM Hradec Králové: ovládací pult stanice Nový Brod © KŽM Hradec Králové
 
Sice se tak stalo vzhledem k pátečnímu otevření výstavy trochu opožděně, ale to při poměrně dlouhém trvání výstavy nemusí být problém pro nikoho, kdo si ji hodlá prohlédnout. Vstup na ni najde na prvním nástupišti, mezi přístupem z odbavovací haly a dopravní kanceláří. Vstupné, jak bývá na akcích královéhradeckých železničních modelářů zvykem, je lidové a navíc lepenkovou jízdenkou ozvláštněné. Co můžete vidět, naznačují připojené ilustrační obrázky.
 

Kolejiště KŽM Hradec Králové: lokomotiva řady 456.0 neboli „krasin“ © KŽM Hradec Králové
 

Kolejiště KŽM Hradec Králové: městská tramvaj Miroslava Chmelíka © KŽM Hradec Králové
 
Takže neváhejte a tradiční výstavu KŽM Hradec Králové s premiérou kolejiště, o němž se můžete dovědět více na stránce klubu, navštivte!

Súvisiace odkazy