Šťastný nový rok 2011 s VLAKY.NET!

1.1.2011 8:00

Šťastný nový rok 2011 s VLAKY.NET!

Milí přátelé, návštěvníci stránek VLAKY.NET! Jen před pár hodinami se v datu objevila číslice 2011. Při této příležitosti si mnozí z nás rekapitulují zážitky z právě ukončeného roku 2010 - ještě než postupně zapadnou prachem zapomnění. Zároveň však s očekáváním uvažujeme, co nám ten rok nový přinese. Pojďte se spolu s námi podívat na to vše z pohledu redakce VLAKY.NET.

 

 



O tom, že právě díky přízni vás všech si náš online magazín o vlacích a železnici v nekonečném světě internetu získal své pevné místo, už psát nemusíme. Vždyť právě roku 2010 jsme spolu oslavili naše už 6. narozeniny. Asi není možno vyčíslit, kolik času jsme za ty roky strávili tvorbou těchto stránek a jejich obsahu. Vaše náklonnost nás však utvrzuje v tom, že to vše má význam. Ujišťujete nás v tom nejen svou návštěvou našich stránek, či účastí v diskusích, ale mnohdy (a toho si ceníme nadevše) vašimi reportážemi, novinkami či fotografiemi, které nám denně zasíláte do naší redakce. Za tento aktivní podíl na naší práci vám patří velký dík.

Společným úsilím jsme se v roce 2010 dostali do stádia, kdy na VLAKY.NET denně zaregistrujeme průměrně 11 500 návštěvníků a přes 58 tisíc zobrazených stránek. V průběhu roku k nám takto zavítali zájemci z více než 130 zemí celého světa, samozřejmě hlavně ze Slovenska a České republiky, za nimiž následují Německo, Maďarsko, Polsko, Velká Británie, Rakousko atd. V uplynulém roce jsme uveřejnili celkem 465 aktualit a reportáží, v galeriích přibylo 25 tisíc fotografií, v diskusích se objevilo na 89 tisíc příspěvků, v Knihe jázd 53 tisíc záznamů a přivítali jsme 1 465 nově registrovaných členů.

V průběhu minulého roku jste mohli zaznamenat také některé formální i obsahové změny, které jsme provedli v zájmu zatraktivnění našeho internetového magazínu. Patřil k nim už před rokem na tomto místě ohlašovaný nový systém úrovní členství, zřízení rubriky Krátke správy, po níž jste mnozí volali, či zavedení sekce VLAKY.NET TV. Velký kus práce vykonala redakce s pomocí řady z vás v rozvoji našich dlouhodobých projektů, k nimž patří především oddíl Trate a Malý atlas železničních vozidel. A ani v roce 2010 jsme nezapomínali ani na přátele železnice modelové.

Nicméně pojem VLAKY.NET neznamená jen vlastní web a jeho „výkony“ v číslech a přehledech, ale především skvělé lidi, kteří se potkávají nejen virtuálně na našich stránkách, ale také osobně. Ať už při různých oficiálních akcích našich vlastních či spolků jiných, nebo při četných společných výletech takříkajíc „soukromých“. K těm prvním patřila zejména narozeninová jízda pod Tatrami a brigáda v areálu Múzejno-dokumentačného centra při příležitosti Celoslovenského zrazu historických vozidiel. A o těch druhých svědčí mnohé na tom základě zpracované reportáže. 

Tolik tedy k vlastně už historickému ohlédnutí za rokem 2010. A teď se jistě tážete, co pro vás připravujeme na rok 2011. Všechno vám nyní prozradit nemůžeme, ale slibujeme, že určitě budeme pokračovat v nastoupené cestě, na níž nám půjde o přinejmenším udržení dosažených kvantitativních ukazatelů a další zvyšování kvality i uživatelské přívětivosti našich stránek. Na začátek pátého měsíce roku připravujeme naši už sedmou narozeninovou jízdu, opět chceme zorganizovat brigádu v areálu MDC Bratislava, podobnou pomoc na Čiernohronské železnici a nedá se vyloučit ani první veřejná jízda našeho historického motorového vozu M 262.004.

Děkujeme vám za dosavadní přízeň a přejeme šťastný nový rok 2011! Do něj si jistě spolu s vámi všemi přejeme, aby byl šťastný a úspěšný nejen pro VLAKY.NET, ale i pro naši (tedy kdysi československou) železnici.  K tomu by se však muselo změnit až příliš mnoho věcí (a příliš mnoho lidí), což my neovlivníme. Takže se držme toho, co máme ve svých rukou. Podílejte se s námi na tvorbě obsahu našeho internetového magazínu, který si přejeme mít pestrý a aktuální, posílejte nám své příspěvky textové i obrazové. A vděčni vám budeme pochopitelně i za náměty na zlepšení samotných stránek. Vaše názory pozitivní i negativní nám pomáhají naplňovat vaše očekávání.

PS: Vzhledem k tomu, že náš redakční kolektiv i jím redigované stránky mají charakter slovensko-český, naše novoroční „príhovory“ se už tradičně jazykem střídají. Jestliže ten loňský napsal slovensky Čech, tento je pro změnu dílem Slováka.

Vaše redakce

Súvisiace odkazy