Po kolejích v Solvayových lomech 2010

14.11.2010 8:00 Mixmouses

Po kolejích v Solvayových lomech 2010

Rok se s rokem sešel, takže nastal čas Vám podruhé přiblížit jednu tradiční akci, a tou je Ukončení sezony na Solvayových lomech v krásném prostředí Českého krasu. Starý lom ovládla vůně spálené nafty a benzínu, rachot motorů a klapot kol na kolejích úzkorozchodné lomové drážky.

 

 

 


Letos jsme zde sešli v hojnějším počtu, krom Michala dorazili i oba naši kolegové Jirkové, Honzík, Kočičák a KočkoDan. Posledně jmenovaní se při našem příjezdu nedali splést, jelikož se ládovali tradičními řepánky. Tuto akci jsme bohužel nevypomáhali při ježdění díky pozdějšímu příjezdu.

O to více nás zlákala atmosféra sluncem zalitého lomu, jehož podzimní paprsky dodávaly sytost vybarveným stromům a keřům. Opět se sem přijely pokochat a svézt se vláčky stovky lidí. Oproti loňsku zde přibyla skříň starého tramvajového vozu, ze kterého bylo prodáváno občerstvení vyhladovělým návštěvníkům.

Mašinky opět předvedly svou dobrou kondici s rozličnými osobními i nákladními vagonky, na plac mezi stromy zavítala slušná řádka zajímavých veteránů, počasí přálo všem pořádajícím i kochajícím se, takže akce proběhla velmi dobře.

Naše řepná kavalerie se odpoledne přes hospůdku v Loděnici přesunula na obhlédnutí Chrustenické šachty, kde však bylo již po sezoně. Provedli jsme tedy krátkou exkurzi po místech přístupných a rozjeli se do svých domovů.

 

Podrobné informace o skanzenu naleznete na stránkách Společnosti Barbora, k nim doporučuji také web Chrustenické šachty a pokud byste projevili zájem o přehlídku dvoutaktních vozidel, navštivte stránky Trabant klubu Nesuchyně.
 
 
Dále nechám raději hovořit fotografie…

Galéria

Súvisiace odkazy