Historickým vlakom cez Telgártsku slučku, 31.7.2010

20.7.2010 8:00 Peter Kálman Zdroj: KHT Zvolen

Historickým vlakom cez Telgártsku slučku, 31.7.2010

Na sobotu 31.7.2010 pripravil Klub historickej techniky pri Rušňovom depe Zvolen jazdu mimoriadneho historického vlaku na trase Zvolen – Banská Bystrica – Brezno – Červená Skala – Mlynky a späť. V čele vlaku sa predstaví dieselelektrický rušeň T 466.0253 „Pielstick“.

Kochať sa výhľadom na Nízke Tatry, obdivovať prírodné a iné malebné zákutia Horehronia, či započúvať sa do zvuku 31 rokov starého komôrkového vznetového spaľovacieho motora 12 PA 4 V – 185 vo výkone pri rozjazdoch, či zdolávaní stúpaní trate, bude možné z historických vozňov typu Ci, z ktorých bude súprava vlaku tvorená.


Počas jazdy bude vo vlaku v prevádzke bufet, v ktorom bude možné zakúpiť si drobné občerstvenie a taktiež upomienkové predmety s tematikou histórie železnice. 

○KHT Zvolen

Cestovné lístky budú predávané priamo vo vlaku počas jazdy. Pre študentov do 15 rokov s koncoročným vysvedčením priemeru 1,0, v sprievode rodiča, je vstup na podujatie zadarmo.

Cestovný poriadok

 Účasť na podujatí je na vlastnú zodpovednosť, zmena programu vyhradená.

Cenník osobitnej jazdy

KHT zároveň chce vyjadriť poďakovanie za pomoc pri zabezpečení prípravy a propagácie podujatia a to subjektom:

Železnice Slovenskej republiky, Múzejno-dokumentačné centrum ŽSR, www.vlaky.net, Železničné opravovne a strojárne Zvolen, Rádio ONE, TRIUM schody a interiéry s.r.o., www.veterany.eu, www.fankalendar.sk, www.railtrains.sk a Gratech s.r.o.

Súvisiace trate