Laminátka ČD Cargo pravidelne až do Budapešti

9.1.2010 16:00 Bc. Jozef Gulík Zdroj: Indóház

Laminátka ČD Cargo pravidelne až do Budapešti

Prelom rokov 2009 a 2010 priniesol okrem mnohých iných noviniek, aj jednu vskutku jedinečnú destináciu pre modro-modré Laminátky ČD Cargo. Od 1. januára 2010 sa totiž medzi miesta ich pravidelného výskytu zaraďuje aj maďarská metropola Budapešť!

     V poslednom období sme svedkami stále viac silnejúcich snáh o prieniky hnacích vozidiel za hranice domovských štátov. Najnovšie svoje ovocie priniesli aj skúšky vybraných strojov ČD Cargo, ktoré prebiehali na maďarskej železničnej sieti v roku 2009 za účelom ich neskoršieho nasadenia.

     Prvé dni nového roka tak prinášajú prekvapenie pre milovníkov sympatických laminátových strojov, ktoré opatrným krokom pomáhajú vyšliapavať chodníčky česko-slovensko-maďarskej priamej vozby. Prestížny výkon, o ktorom hovoríme, stelesňuje jeden pár kontajnerových Nex vlakov 40 739 / 40 738 z nemeckého Bremerhavenu do stanice Budapest Soroksári út.

Kontajnerový vlak 40 738 opúšťa stanicu Budapest Soroksári út. Cestou do Štúrova absolvuje fotogenickú trasu popri rieke Dunaj v tzv. Dunajskom ohybe.

     Vlak 40 739 by mal podľa GVD prechádzať cez naše územie v piatok s rámcovým odchodom z Kútov o 8.45 h, zo Štúrova o 12.45 h a pokračovať cez Vác s príchodom do Budapešti o 13.30 h. Nazad by mal vlak 40 738 zo stanice Budapest Soroksári út odchádzať vždy v nedeľu po 14. hodine a z územia SR vystupovať v Kútoch pred polnocou. Samozrejme, v nákladnej doprave je treba podobné údaje brať s istou toleranciou. Rušňovodiča pre maďarský úsek zabezpečuje spoločnosť Prvá slovenská železničná.

 240 107 ČD Cargo počas prestávky medzi svojimi vlakmi na stanici Budapest Soroksári út. Spoločnosť jej robí elektrický rušeň súkromnej spoločnosti Floyd.

     Zaujímavosťou je, že kontajnerovú záťaž týchto Nex vlakov medzi stanicou Soroksári út a budapeštianskym riečnym prístavom prestavuje nemenej zaujímavý stroj 740.949 od Lokotransu Šurany. Veru, medzinárodná spolupráca a prieniky hnacích vozidiel v bývalom východnom bloku postupne nadobúdajú všakovaké podoby.

 

 

740.949 vyťahuje dlhočiznú súpravu z budapeštianskeho prístavu

Všetky snímky: Vörös Attila, január 2010.

Fotografie a základné údaje boli prevzaté so súhlasom maďarského časopisu Indóház z ich webovej stránky www.iho.hu

Link na pôvodný článok v maďarskom jazyku:
http://www.iho.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1623:szolgaltatovaltasakikotoben&catid=1:nagyvasut&Itemid=3

 

Súvisiace trate

  • ŽSR-130: Bratislava - Štúrovo - Szob (HU); Palárikovo - Šurany

Súvisiace odkazy