Nové reklamné lôžkové vozne ČD

5.1.2010 8:00 Ing. Aleš Bílek

Nové reklamné lôžkové vozne ČD

S tohtoročnou zmenou grafikonu súviselo i ukončenie pravidelného nasadzovania lôžkových vozňov ČD WLAB spoločnosťou JLV Praha na autovlaky z Prahy do Popradu a späť. Reláciu prevzala spoločnosť WGS Košice s novými klimatizovanými vozňami ZSSK, ktoré s už skôr nasadzovanými vozňami rovnakej spoločnosti na autovlaku EN 424/ 425 z Košíc spĺňajú náročnejšie kritéria vlakov kategórie EuroNight.

 Vznikla tak otázka, čo s pomerne zachovalými a zaujímavo nafarbenými vozňami ČD WLAB inv. čísel 211 a 214 (grafický návrh KONTING Praha z roku 2006, viac o projekte TU, označenými známou a úspešnou reklamou „Auta sbalená na cestu“, ktoré výrazne propagovali od apríla 2006 spoločný produkt ČD a ZSSK. Ich osud pri letmom nasadzovaní by sa zrejme rýchlo naplnil a vznikla preto myšlienka, zaradiť ich do existujúceho štvordňového turnusového obehu v relácii Praha – Zvolen, Banská Bystrica – Cheb – Banská Bystrica a Zvolen – Praha.

Odtiaľ už bol iba krôčik k nápadu nového reklamného využitia: „S námi do Karpat – na Čiernohronskou železnici“. Vďaka nevšednej ústretovosti pracovníkov reklamnej agentúry RailReklam, ČD a JLV si tak mohla Čiernohronská železnica objednať na jeden rok nový reklamný polep dvoch vozňov – grafický návrh už tradične  pre ČHŽ sponzorsky spracovala firma Aurius Hradec Králové. Okrem cestovných poriadkov a letákov Čiernohronskej železnice budú vo vozňoch navyše k dispozícii i propagačné materiály a časopisy Treking – www.karpaty.net, propagujúce Karpaty ako tradičnú a stále jedinečnú turistickú destináciu predovšetkým pre občanov Českej republiky.

 Realizácia tejto zaujímavej propagácie vznikla vďaka agentúre A2 - Karpatského fondu obnovy lesných dráh s finančným prispením BU - Balkánskej únie.

S pozdravom – Nech to para tlačí !                    Ing. Aleš Bílek – riaditeľ ČHŽ

 

Súvisiace odkazy