Pozvánka na 7. mezinárodní Nábřeží paromilů

22.8.2009 12:00 -zz-

Pozvánka na 7. mezinárodní Nábřeží paromilů

V sobotu dne 29.8.2009 se v Hradci Králové opět po roce sejdou evropští přátelé skutečných i v různém měřítku miniaturizovaných parních strojů a podobných zajímavých udělátek, která umějí jezdit, plout či jen tak na místě stát a vykonávat práci. Oblíbená akce, zařazená do mětského programu Calendarium Regina, vypukne úderem hodiny desáté na Smetanově a Eliščině labském nábřeží.

 

 

 

Akce bude mít i letos svou část reálně železniční, kterou bude zajišťovat, jako obvykle, Společnost železniční Jaroměř. jež při této příležitosti vypraví parní vlaky vedené lokomotivou 423.0145 na trase (Jaroměř -) Hradec Králové hl.n. - Hradec Králové-Slezské Předměstí a zpět, zatímco Hurvínek M 131.1441 bude vozit z hlavního nádraží do areálu firmy Signal Mont zájemce o prohlídku tamní Muzejní expozice sdělovací a zabazepečovací techniky. Podrobnosti uvádí plakátek:

ZOBRAZ ve formátu PDF!

Pokud jde o železniční část modelovou, ta bude jistě i letos přinejmenším stejně bohatá, jako tomu bylo v případě ročníků předchozích. Kde konkrétně může návštěvník modely zcela mrňavé i ty děti vozící hledat, to naznačuje plánek výstavních prostorů:

ZOBRAZ!

Na něm je ostatně vidět, že dění na obou nábřežích a v přilehlém parku bude skutečně rozmanité a pro obecenstvo obou pohlaví a každého věku zajisté poutavé. Už tradičně nejpřitažlivějšími objekty zájmu jsou malé parníky, provozované Hradeckou paroplavební společností, která patří k hlavním pořadatelům onoho oblíbeného mezinárodního setkání.

Škoda jen, že tito pořadatelé stále podceňují důkladnější internetovou propagaci (dokonce ani SŽJ se svým plakátkem nespěchala, což je důvodem pozdní prezentace u nás), v důsledku čehož podrobnějších informací žádostivý moderní člověk přehledný program v elektronické podobě na jejich stránkách nenajde. Takže přidám alespoň jakýsi pseudoplakátek, vytvořený s použitím stránek Calendarium Regina.

ZOBRAZ!

Další informace o letošním ročníku polabského setkání příznivců parních strojů a jiných samohybů najdete na specializované stránce Nábřeží paromilů, kde je uvedena také kontaktní adresa. A jak to v Hradci Králové bude vypadat, o tom vám poskytnou představu níže odkazované reportáže z let předchozích.

Titulní ilustrační snímek zachycuje atmosféru loňského ročníku © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy