Rýchly návrat na 121-ku

4.4.2009 20:31 Michal Melicher, Bc. Martin Horňák

Rýchly návrat na 121-ku

Každý správny šotouš nepremešká šancu zdokumentovať posledného zástupcu MV radu 850 na ŽSR na svojej domácej trati. Ak mu to čas umožní samozrejme. A to je práve pre študujúcu „mlaď“ najväčšou prekážkou. No tento rok nám to na trati 121 priam zahralo do karát, keďže sme mali nutnosť počas týždňa navštíviť rodný kraj.

Ďalším dôvodom pre krátky návrat domov bola skutočnosť, že práve v týchto dňoch prebiehali napäťové výluky v žst. Nové Mesto nad Váhom, z dôvodu úpravy „zfušovaného“ bratislavského zhlavia.  Ani som nestihol Matiasovi na internáte dopovedať celú vetu o nasledujúcom dianí na trati 121 a žst. Nové Mesto nad Váhom a už stál  oblečený s ruksakom vo dverách.  A tak sme spoločne vyrazili v utorok večer na R 612 Ružín smer Stará Turá.

Je krátko po 6-tej, keď sa budím a dostávam echo, že „Túlavá“ nejak chorľavie a nie je isté či vôbec dnes vyrazí na trať. Keďže ďalšie správy nedorážajú, rozhodol som sa aj tak vydať sa na stanicu. Ani som nestihol zaparkovať približovadlo a merací vlak sprevádzaný krásnym zvukom  K 12 V 170 DR  opustil Starú Turú.  Nasadol som teda rýchlo do auta a vyrazil smer Myjava. Prvú zastávku som vybral na najväčšom železobetónovom nadjazde rámcovej konštrukcie  na trati 121 za zárezom na Dolnom Vyhone. Netrvalo dlho a „Túlavá“ s pozdravom prešla okolo mňa.


„Túlavá“ po 1.krát v mojom objektíve na trati 121, 1.4.2009, Poriadie, © Michal Melicher


Keďže stíhať ju po ceste vlak na trati 121 je prakticky nemožné, vybral som sa až k Vrbovskému portálu tunela gen. Milana Rastislava Štefánika. Tu už čakala dvojica českých šotošov, tiež na približovadle. Merací vlak sa ani po dlhšej chvíli neukazoval a starosti nám začali robiť aj pribúdajúce kvapky. Z myšlienok  o nevydarenej akcii nás vyrušil až zvuk trúby 850.018 vchádzajúcej do tunela. Po vyhotovení záberov sa obe autá vydali smer Vrbovce. „Túlavá“ najprv pomerala trať po hraničný kameň, vrátila sa späť a následne obehla merací vozeň.


850.018 obieha merací vozeň vo Vrbovciach, 1.4.2009, Vrbovce, © Michal Melicher

Česká dvojica šotošov sa vybrala smer Myjavský viadukt, ja som ostal pri predzvesti do stanice Vrbovce od Myjavy. Presun do auta mi z tohto fleku trval trochu dlhšie, keďže nebolo možné zastaviť priamo pri nej. Záber však stál za to. „Túlavú“ som predbehol medzi Myjavou a Poriadím, pokračoval som však autom  bez zastavenia smer Vaďovce. Na výpadovke na Starej Turej ma už čakal Matias so svojím „ďalekohľadom“. Vyrazili sme na náš známy fotoflek na nadjazde v obci Vaďovce. Keďže na vchodovom návestidle svietila výstraha, bolo jasné že vo Vaďovciach bude križovať s protiidúcim Os 3104. Využili sme túto dlhšiu prestávku a zvečnili „Túlavú“ aj v stanici Vaďovce.


Prestávka na križovanie vo Vaďovciach, , 1.4.2009, Vaďovce, © Michal Melicher

Ďalej sme chceli spraviť zábery medzi Višňovým a Hrachovišťom, no keďže bolo na poli blato, rozhodli sme sa pre presun do Višňového. Tu na nás z okna neustále vykŕkal miestny zvedavý dôchodca, zjavne ho zaujala Matiasova žiariaca vesta. Po prechode vlaku, sme rýchlo nasadli do auta a uháňali za ním. Českú dvojicu fotografov sme stretli za čachtickým tunelom, tí už balili domov. Nám sa podarilo „Túlavú“ ešte zachytiť pred Novým Mestom, kde Matiasov blízky záber bol riadne „spotený“, pretože kvôli nemu utekal z auta cez celé pole ku trati. Následne sme už kľudne pokračovali na stanicu do Nového Mesta. Tu sme zvečnili posun, či „bagetky“  mimoriadne na Os vlakoch do Trenčína a Leopoldova.


Budúcnosť ZSSK ??? – osobný vlak do Leopoldova , 1.4.2009, Nové Mesto n/V, © Bc. Martin Horňák


 Po doplnení zásob sme sa vydali ešte na triangel ( známy z diskusného fóra z množstva záberov od šotošov Martina_08 či Sharka ). Najprv sme zachytili prechádzajúci IC 405 s mimoriadne čistou 350.014. Nasledoval tlačený  R 604 Čingov, ktorého vytláčal zo stanice „hybrid“ 750.148, ktorý tu pôsobil počas celej napäťovky. Očakávali sme že bude tlačiť až po spojku, no nakoniec sme museli nachystané objektívy otočiť späť smer Nové Mesto. Na doplnenie voľného miesta na pamäťových kartách sme ešte využili R 605 Dargov a Os 3106 do Myjavy. Po ňom sme sa už vydali spracovať „namerané“ hodnoty a deň zavŕšili spoločnou prezentáciou fotografií spolu s ďalším členom Železničného múzea na Starej Turej v jednom miestnom podniku.  Fotoakcia bola myslím veľmi úspešná a tak neostáva nič iné ako odzdraviť personál meracieho vlaku, ktorý nás pri celom našom fotení vždy pozdravil.

www.zmst.yw.sk
www.trainzstc.tym.sk

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy