Taurus v českých barvách čeká na svou premiéru (FOTO)

5.2.2008 22:20 Milan Vojtek Zdroj: České dráhy

Taurus v českých barvách čeká na svou premiéru (FOTO)

Český fotbalový tým bude mít také svého tauruse. Stroj, respektive jeho nový kabátek je již prakticky dokončen, a tak se čeká jen na termín oficiální premiéry. Tamtamy něco hlásily o představení již v šestém týdnu tohoto roku, proto jsem vznesl oficiální dotaz. Jak jsem dopadl, se dočtete o pár řádků níže.

“Premiéra lokomotivy taurus bude v Brně ve druhé polovině měsíce února. Přesný termín je ještě předmětem jednání. Chceme totiž najít takové datum, aby bylo vhodné pro zástupce Českých drah i představitele OeBB,” řekl tiskový mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. “Taurus je totiž majetkem rakouské železniční správu, proto chceme jeho prezentaci v Brně udělat společně. O přesném termínu samozřejmě budeme informovat,” dodal.

A dále dle oficiální zprávy ČD:

Taurus v barvách českého národního fotbalového týmu EURO 2008 dostal nový kabátek vznikl v depu v hornorakouském Linci. Kromě převažujícího motivu české vlajky, je na lokomotivě umístěna mapa Evropy se zvýrazněnými konturami České republiky, záběr na fanoušky skandující s transparenty a vlajkou České republiky a postava fotbalisty vykopávajícího míč. Na této rakouské lokomotivě je také logo Českých drah, které na projektu společně s rakouskými drahami ÖBB spolupracují.

 

“Lokomotiva v barvách českého národního fotbalového týmu je součástí aktivit obou dopravců s cílem propagovat výhodné železniční spojení na EURO 2008. Rakouské a České dráhy společně chystají spolupráci, především co se týká informací o možnostech cestování na EURO 2008,” říká Aleš Ondrůj, marketingový ředitel osobní dopravy Českých drah.

Lokomotiva typového označení Taurus 1216 patří do řady nejrychlejších lokomotiv na světě držících rychlostní rekord 357 km/hod. V České republice ji budou cestující moci vídat na rychlících mezi Vídní a Brnem i vlacích mezi Lincem a Českými Budějovicemi. Kromě toho bude zajíždět s vlaky z Rakouska do Slovinska a Itálie, kde také bude reprezentovat barvy českého fotbalového týmu a Českých drah. Zatím je v národních barvách jednotlivých týmů vytvořeno 13 rakouských lokomotiv. Svoje barvy už mohou vidět na jedné z nejmodernějších evropských lokomotiv kromě Čechů také Italové, Rakušané, Švýcaři, Chorvati, Poláci, Turci, Švédové, Řekové, Rusové, Španělé, Němci nebo Francouzi. Celkem bude ve finále takto ztvárněno 17 lokomotiv. Na českých vlacích se objeví také Taurus v barvách Itálie.

Zdroj foto: tiskový servis ČD 

První foto z provozu. Zdroj internet - přišlo mailem

Súvisiace odkazy