Rakousko 2007 (2. část)

4.9.2007 12:30 Václav Vyskočil

Rakousko 2007 (2. část)

Dnes se pokusím vás provést (především prostřednictvím fotografií) zbytkem našeho letošního letního výletu na zahraniční koleje. Na konci první části reportáže jsme se rozloučili ve Vídni před nástupem do vlaku směr Innsbruck.

 

  

 

 

Po noční cestě vlakem kategorie EN vystupujeme odpočatí v Innsbrucku a přestupujeme do ICE zpět do Salzburku. V tomto vlaku ještě dospáváme a kocháme se probouzejícím Rakouskem. Vystupujeme v Salzburku a po vyfocení několika snímků přestupujeme do EC do stanice Attnang-Puchheim, kde pak fotíme pohybující se lokomotivy řady 1142 a přesouváme se do osobního vlaku do Gmundenu.

Po chvíli vystupujeme v tomto městečku, kde se nachází nejmenší tramvajový provoz v Rakousku. Tramvaje v tomto městě provozuje firma Stern & Hafferl, podobně jako další tratě, které jsme v tento den navštívili. Tramvajová trať byla otevřena 13.8.1894, má rozchod 1000 mm, délka tratě je 2,859 km, maximální stoupání 100 ‰ a trať je napájena napětím 600 V ss. Na trati jsou provozována velice zajímavá vozidla a v letní sezoně v sobotu také vozidla historická.

Trať jsme si prošli pěšky a udělali fotodokumentaci. Po prohlídce jezera jdeme hledat nádraží Gmunden Seebanhof. kde začíná další trať firmy Stern & Hafferl,  a to trať Gmunden - Vorchdorf . Tato trať má rozchod 1000 mm a délku 15,831 km. Napětí v troleji je 750 V ss. Po příchodu na stanici nasedáme do vláčku a kupujeme si jízdenku až do stanice Haag am Hausruck. Jízdenka stojí 8,80 euro. Bližší informace o provozovaných vozidlech se můžete dozvědět třeba na stránce Wikipedie a o tratích a historii firmy o kousek dál tamtéž - nebo na oficiálních stránkách dopravce, kde jsou i příslušné jízdní řády (vše v němčině).
 
 
Po půlhodinové jízdě velice příjemnou krajinou vystupujeme ve stanici Vochsdorf-Eggenberg kde se nacházejí hlavní dílny společnosti. Zde si prohlížíme a pochopitelně také fotografujeme všechna zde se nacházející vozidla. Nejvíce mně zaujala elektrická lokomotiva E24.010 z roku 1910.
Po zdokumentování vozidel nastupujeme nyní již do normálněrozchodné jednotky, kterou jedeme do stanice Lambach. Trať má délku 17,003 km, avšak i s vlečkou do místního známého pivovaru, a je napájena napětím 750 V ss. 
 

Ve stanici Lambach přestupujeme do dalšího velice zajímavého elektrického vozu, který nás dopraví do stanice Haag a. H. Tato trať má délku 27 km, z toho prvních 5 km do zastávky Neukirchen bei Lambach je společných s ÖBB. Zdejší zajímavostí je provoz usměrňovacích vozů.
 
 
Po příjezdu na konečnou stanici opět fotografujeme všechna zde se nacházející vozidla, na což máme bohužel pouze dvě minuty do odjezdu zpátečního vlaku. V něm si kupujeme jízdenku už jen do stanice Neukirchen bei Lambach, kam stojí 3,30 euro a kde pak přestupujeme do osobního vlaku ÖBB. Ten nás doveze do stanice Linz, odkud použijeme dnes už podruhé vlak ICE, tentokrát do stanice Wien West. Z ní se pak přesouváme S-Bahnem do stanice Wien Südbanhof a odsud už jedeme přes Bratislavu pouze domů. 
Prameny a odkazy:
  1. Liste der Fahrzeuge der Stern & Hafferl Verkehrsgesellschaft
  2. Stern & Hafferl Verkehrsgesellschaft
  3. Willkommen bei der Stern & Hafferl Verkehrsgesellschaft m.b.H.

Galéria

Súvisiace odkazy